Nisan ayında taze tüketilebilecek mevsim balıkları

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Nisan ayında taze tüketilebilecek mevsim balıkları
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nisan ayında tüketilecek mevsimin taze ve lezzetli balıkları yeniden gündeme geliyor. Tezgaha taze gelen balıklar ve uzak durulması gereken balıklar listesini derledik.

Bahar mevsiminin ortalarında Nisan ayında deniz suyunun ısınmasıyla bazı balıkların av sezonu sona ererken bazı türler ise hale taze ve bol olarak tezgahlarda yer alıyor. 

Av yasağı sonrası tezgahtaki fiyatlar değişirken taze ve mevsim balıkları vatandaşın dikkatini çekiyor. 

NİSAN AYINDA TÜKETİLEBİLECEK MEVSİM BALIKLARI

Nisan ayı, baharın başlangıcıyla birlikte denizlerdeki balık çeşitliliğinin lezzet açısından zirveye çıktığı bir dönem. Deniz suyunun ısınmaya başlanması, bazı balık türlerinde hareketliliğe yol açıyor. 

Nisan ayında taze tüketilebilecek mevsim balıkları - 1. Resim

Av yasağı nedeniyle Karadeniz ve Marmara'daki türler bu durumdan etkilenirken baharın en lezzetli balıkları sofralarda yerini alıyor.

Nisan ayı balıklarında, mezgit, izmarit ve kalkan tezgahlardaki en lezzetli seçeneklerden oluyor. 

Nisan ayında taze tüketilebilecek mevsim balıkları - 2. Resim



NİSAN AYINDA HANGİ BALIKLAR YENİR?

Mezgit: Kızartma ve buğulama olarak tüketilir. Baharın en lezzetli balıkları arasında sofraların vazgeçilmezlerinden biri. Bol beyaz etli, kılçıksız bir balık türüdür.

Nisan ayında taze tüketilebilecek mevsim balıkları - 3. Resim

Kalkan: Nisan ayında en yağlı ve lezzetli dönemini yaşıyorlar. Izgara ve tavada tüketilebilir.

İzmarit: Mangalda, buğulama ve yahni olarak tüketilebilir.

Bunlar dışında sardalya ve hamsi de tüketiliebilir.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...