Pervin Buldan kimdir? DEM Parti Milletvekili gündeme geldi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pervin Buldan kimdir? DEM Parti Milletvekili gündeme geldi
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

7 Kişilik İmralı Heyetinin içinde olan Pervin Buldan DEM Parti milletvekilidir. Pervin Buldan'ın Dem Partisi'nin İmralı Adası'nda PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşme ve Öcalan'ın silah bırakma açıklaması ile ilgili beklentilerin artmasıyla kim olduğu merak ediliyor.

Pervin Buldan'ın kim olduğu araştırılıyor. İmralı heyeti ile Öcalan'la görüşen Pervin Buldan'ın hayatı, eğitimi, nereli olduğu merak ediliyor. Pervin Buldan'ın Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını Türkçe okuyacak isim olacağı bilgisi verildi. 

Pervin Buldan kimdir? DEM Parti Milletvekili gündeme geldi - 1. Resim

PERVİN BULDAN KİMDİR?

Pervin Buldan 1967 Hakkâri 'de doğdu. Babasının ismi Halis, annesinin adı Lütfiye'dir. Pervin Buldan lise mezunudur.

Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 2005 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Halk Partisinde Merkez Yürütme Kurulunda görev aldı. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

23 ve 24. Dönemlerde Iğdır, 25 ve 26. Dönemlerde İstanbul Milletvekili seçildi. 23. Dönemde TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı. 24 ve 25. Dönemlerde Halkların Demokratik Partisi Grup Başkan Vekilliği ve TBMM Başkanvekilliği görevini üstlendi. Buldan, 2 çocuk annesidir.

5 Temmuz 2011 tarihi itibarıyla Barış ve Demokrasi Partisi grup başkanvekili olmuştur.


Pervin Buldan kimdir? DEM Parti Milletvekili gündeme geldi - 2. Resim

PERVİN BULDAN ÖCALAN'IN ÇAĞRISINI OKUDU MU?

İmralı'ya 3. kez giden DEM Parti heyetinden Ahmet Türk ve Pervin Buldan, teröristbaşı Öcalan'ın yazılı çağrısını okudu.

Pervin Buldan, söz aldı ve İmralı'nın çağrısını duyurdu.

📌 PKK; tarihin en yoğun şiddet yüzyılı olan 20. asrı, iki dünya savaşı, reel-sosyalizm ve dünya genelinde yaşanan soğuk savaş ortamları, Kürt realitesinin inkarı, başta ifade olmak üzere özgürlükler konusunda yasaklardan kaynaklı oluşan zeminde doğmuştur.

📌 Teori, program, strateji ve taktik olarak yüzyılın reel-sosyalist sistem gerçeğinin ağır etkisinde kalmıştır. 1990'larda reel-sosyalizmin iç nedenlerle çöküşü ve ülkede kimlik inkarının çözülüşü, ifade özgürlüğünde sağlanan gelişmeler, PKK'nin anlam yoksunluğuna ve aşırı tekrara yol açmıştır. Dolayısıyla ömrünü benzerleri gibi tamamlamış ve feshini gerekli kılmıştır.

📌 Kürt-Türk ilişkileri; 1000 yılı aşan tarihler boyunca Türkler ve Kürtler, varlıklarını sürdürmek ve hegemonik güçlere karşı ayakta kalmak için gönüllülük yönü ağır basan, hep bir ittifak içinde kalmayı zorunlu görmüşlerdir.

📌 Kapitalist modernitenin son 200 yılı, bu ittifakı parçalamayı esas gaye edinmiştir. Etkilenen güçler, sınıf temelleriyle birlikte buna hizmeti esas bellemişlerdir. Cumhuriyetin tek tipçi yorumlarıyla birlikte bu süreç hızlanmıştır. Günümüzde çok kırılgan hâl alan tarihsel ilişkiyi, kardeşlik ruhu içinde inançları da göz ardı etmeden yeniden düzenlemek esas görevdir.

📌 Demokratik toplum ihtiyacı kaçınılmazdır. Cumhuriyet tarihinin en uzun ve kapsamlı isyan ve şiddet hareketi olan PKK'nın; güç ve taban bulması, demokratik siyaset kanallarının kapalı olmasından kaynaklanmıştır.

📌 Aşırı milliyetçi savruluşunun zorunlu sonucu olan; ayrı ulus-devlet, federasyon, idari özerklik ve kültüralist çözümler, tarihsel toplum sosyolojisine cevap olamamaktadır.

📌 Kimliklere saygı, kendilerini özgürce ifade edip, demokratik anlamda örgütlenmeleri, her kesimin kendilerine esas aldıkları sosyo-ekonomik ve siyasal yapılanmaları ancak demokratik toplum ve siyasal alanın mevcudiyetiyle mümkündür.

📌 Cumhuriyetin ikinci yüzyılı ancak demokrasiyle taçlandırıldığında kalıcı ve kardeşçe bir sürekliliğe sahip olabilecektir. Sistem arayışları ve gerçekleştirmeler için demokrasi dışı bir yol yoktur. Olamaz. Demokratik uzlaşma temel yöntemdir.

📌 Barış ve demokratik toplum döneminin dili de gerçekliğe uygun geliştirilmek durumundadır.

🔴Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrı, Sayın Cumhurbaşkanın ortaya koyduğu iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum.

📌 Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir.

📌 Ortak yaşama inanan ve çağrıma kulak veren tüm kesimlere selamlarımı iletirim.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...