Ramazan Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? 2025 Ramazan Bayramı tarihleri

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ramazan Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? 2025 Ramazan Bayramı tarihleri
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ramazan Bayramı tarihi, 2025 resmi tatil tarihleri arasında yer alıyor. Ramazan ayının müjdeleyicisi olan Berat Kandilinin idrak edilmesiyle 2025 Ramazan Bayramı tarihi, Ramazan Bayramı'nın denk geldiği günler araştırılmaya başlandı. 

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Şaban ayının 15'ine denk gelen Berat Gecesi, dün gece idrak edildi. On bir ayın sultanı Ramazan ayına iki haftalık süre kaldı. Ramazan orucunun ardından Şevval ayının ilk üç günü Ramazan Bayramı kutlanacak. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı, İslam dünyasında oruç ibadetinin sona ermesinin ardından kutlanan önemli dini bayramlardan biridir. 2025 yılında Ramazan Bayramı, 30 Mart Pazar günü başlayacak ve 1 Nisan Salı günü sona erecek.


Ramazan Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? 2025 Ramazan Bayramı tarihleri - 1. Resim

2025 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ VE GÜNLERİ

1. Gün: 30 Mart 2025 Pazar
2. Gün: 31 Mart 2025 Pazartesi
3. Gün: 1 Nisan 2025 Salı

2025 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

2025 yılında Ramazan Bayramı tatili, Arife günü ile birlikte toplam 4 gün sürecek. Resmi tatil 29 Mart Cumartesi günü Arife ile başlayacak ve 1 Nisan Salı günü sona erecek.


Ramazan Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? 2025 Ramazan Bayramı tarihleri - 2. Resim

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

Ramazan Bayramı, 30 Mart Pazar, 31 Mart Pazartesi ve 1 Nisan Salı günlerine denk geliyor.

2025 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

Bayram namazı saatleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il açıklanacaktır. Bayramdan birkaç gün önce namaz saatlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Ramazan Bayramı ne zaman, hangi günlere denk geliyor? 2025 Ramazan Bayramı tarihleri - 3. Resim

RAMAZAN BAYRAMI'NIN ANLAM VE ÖNEMİ

Ramazan Bayramı, Müslümanlar için hem manevi hem de sosyal anlamda büyük bir öneme sahiptir. Oruç ibadetinin tamamlanmasının ardından, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri bu özel günde yaşanır.

BAYRAMDA BUNLARI YAPMAK SÜNNETTİR!

Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet’e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir. 

Ramazan bayramında bayram namazından önce tatlı yemek, hurma yemek, hurmayı 1, 3, 5 gibi tek adet yemek, teke riayet etmek, sünnettir.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...