Ramazan Bayramı ne zaman, kaç gün tatil? 2025 Ramazan ayı 1 Mart'ta başlıyor

Yılın ilk dini bayramı olan 2025 Ramazan Bayramı tarihi vatandaşların gündeminde yer alıyor. 1 Mart'ta başlayacak Ramazan ayının ardında üç gün kutlanacak Ramazan Bayramı, resmi bayram arasında yer alıyor.
Dini günler takvimine göre 2025'te Ramazan ayı, 1 Mart Cumartesi günü başlıyor. On bir ayın sultanı rahmet, bereket ayının arından üç gün Ramazan Bayramı kutlanacak.
Şevval ayının ilk üç günü olan Ramazan Bayramı tarihi, 2025'te denk geldiği günler de belli oldu.
Ramazan Bayramı, hafta sonu başlıyor. Pazar, pazartesi ve salı günü kutlanacak Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar şimdiden başladı.
2025 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
2025'te Ramazan ayı, 29 Mart Cumartesi günü sona eriyor. Ardından üç günlük Ramazan Bayramı başlıyor. Ramazan Bayramı 1 Mart Pazar günü başlıyor, 1 Nisan Salı günü bitiyor.
- Ramazan Bayramı (1. Gün) 30 MART-2025 PAZAR
- Ramazan Bayramı (2. Gün) 31 MART-2025 PAZARTESİ
- Ramazan Bayramı (3. Gün) 01 NİSAN-2025 SALI
RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?
Ramazan Bayramı tarihi, 2025'te 30 Mart Pazar günü başlıyor. Bu yüzden uzun bir tatil imkanı sağlamıyor. Pazar-pazartesi-salı günü kutlanacak Ramazan Bayramında hafta sonu ile birlikte 4 günlük tatil olacak.
BAYRAMIN SÜNNETLERİ
Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevindiğini belli etmek, yüzük takmak, karşılaştığı müminlere güler yüzle selam vermek, fakirlere çok sadaka vermek, İslamiyet’e doğru olarak hizmet edenlere yardım etmek, dargınları barıştırmak, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek, onlara hediye götürmek sünnettir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez. [İbni Mace, Taberani]
Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Ramazan ve Kurban Bayramı'nın birinci geceleri, Berat Gecesi ve Arefe Gecesi. [İsfehanî]
Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi. [İbni Asakir]