Revani nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İftar sofralarını şenlendirecek revani tarifi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Türk mutfağında popüler bir tatlı olan revani, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen şerbetli bir tatlıdır. Süngerimsi dokusuyla oldukça sevilen bir tatlı olan revani, iftar sofralarınızı süslemek için de alternatif olabilir. İşte adım adım revani tarifi…
Zengin tadı ve yumuşak dokusuyla sevilen şerbetli tatlılar listesinde başı çeken revani, iftar sofralarınız için de bir tatlı alternatifi olabilir. Hızlıca hazırlanabilmesi sebebiyle tercih edebileceğiniz bu tatlının yapım aşamaları ve püf noktalarını sizler için derledik.
REVANİ MALZEMELERİ NELERDİR?
6 kişilik tarif için malzemeler şu şekildedir:
- 5 adet yumurta
- 250 gram irmik
- 200 gram margarin
- 500 gram toz şeker
- 500 ml su
- 1 adet limonun suyu
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 adet portakalın suyu
Üzeri için:
- Hindistancevizi,
- Antepfıstığı içi,
- Fındık içi
REVANİ NASIL YAPILIR?
- Şekeri ve suyu tencereye aktarın ve 10 dakika kaynatın.
- Limon suyu ve portakal suyunu ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
- Oda ısısında yumuşamış margarini, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Teker teker yumurta sarılarını ekleyin. Karışımı birbirine yedirmeye devam edin.
- Ayrı bir cam kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla köpük köpük olana dek çırpın.
- Bu karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu irmikli karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karışımı birleştirin.
- Hamuru yağlanmış fırın kabına dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, fırının kapağını hiç açmadan 35-40 dakika pişirin.
- Fırından alın, soğuk şerbeti üzerine dökün.
- İsteğe göre üzerini rendelenmiş hindistancevizi, antepfıstığı içi ve fındık içi ile süsleyin.
- Şerbet iyice çekince tatlıyı buzdolabına alarak 1 saat kadar dinlendirin.
- Dilimleyip soğuk soğuk servis yapın.
Kaynak: Türkiye GazetesiEditör: Zeynep Erdivanlı