Roblox açılacak mı? Bakan Uraloğlu’ndan son dakika açıklaması!

Roblox platformuna getirilen erişim engelinde son durum merak ediliyor. 2024 Ağustos ayında çocuk istismarına yönelik içerikler barındırması sebebiyle kapatılan Roblox ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Roblox'un mahkeme kararıyla açılacağını belirtti.
Yaklaşık 80 milyon kullanıcısı olan Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin erişim engeli kararıyla kapatılmıştı. Roblox’un açılıp açılmayacağı gündemdeki yerini korurken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Roblox erişim engeli ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.
ROBLOX AÇILACAK MI?
Roblox’a çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle 7 Ağustos tarihinde erişim engeli getirilmişti. Bakan Uraloğlu katıldığı özel bir yayında Roblox erişim engeli ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.
Bakan Uraloğlu Roblox’un açılmasının yeni bir mahkeme kararına bağlı olduğunu belirterek, "Roblox ve Discord için görüşmeler devam ediyor, mahkeme kararıyla kapatıldıkları için yeni bir mahkeme kararıyla açılmaları söz konusu. Mahkeme kararı alındıktan sonra biz de gereğini yapacağız." açıklamasında bulundu.
ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?
Çocuk istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle 7 Ağustos 2024 tarihinde kapatılan Roblox’un ne zaman açılacağı henüz belli değil. Ancak yeni bir mahkeme kararı alınması durumunda Roblox yeniden erişime açılacak.