Samsun'da okullar tatil mi? 20 Şubat Perşembe Samsun Valiliği son dakika duyurusu!

Samsun’da etkisini artıran kar yağışı, öğrenciler ve veliler için büyük bir merak konusu oldu. Şehirdeki okulların tatil olup olmadığına dair resmi açıklama beklenirken, Samsun Valiliği duyuru yaptı. Samsun'da okullar tatil mi, Samsun Valiliği açıklama yaptı mı, hava durumu nasıl olacak soruları ise cevaplanmayı bekliyor.
Samsun'da kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilçede ulaşımda aksamalar yaşanırken, Valilik ve Kaymakamlıkların tatil kararları gündeme geldi.
SAMSUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Samsun’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve veliler okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle kırsal bölgelerde ulaşımda zorluklar yaşanırken, Samsun Valiliği’nden beklenen açıklama geldi, Samsun'da okullar tatil ilan edildi.
SAMSUN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI MI?
Samsun Valiliği yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Açıklamaya göre 19 Mayıs, Alaçam, Asarcık, Bafra, Canik, Ladik ve Vezirköprü ilçelerinde tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.
Ayvacık, Salıpazarı, Tekkeköy ve Yakakent ilçelerinde belirli köy okullarında ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildi. İlkadım ve Havza ilçelerinde ise kırsal mahallelerdeki okullar kapatıldı, taşımalı eğitim gören öğrenciler izinli sayıldı.
Ayrıca Valilik açıklamasında hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarının da idari izinli olacağı belirtildi.
Samsun Valiliği açıklaması:
SAMSUN GENELİNDE EĞİTİME ARA
Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimiz,
#Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden 20/02/2025 tarih ve saat 12.00 itibariyle gelen sarı kodlu uyarıya göre; ilimizde devam eden kar yağışlarının yer yer kuvvetli olacağı, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği değerlendirildiğinde
TEDBİR AMAÇLI OLARAK İLİMİZ GENELİNDEKİ;
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde,
Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde,
Müftülüğe bağlı ihtiyaç odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur'an Kurslarında eğitim-öğretime
20 Şubat 2025 Perşembe (12.00'den itibaren) ve 21 Şubat 2025 Cuma günü ara verilmiştir.
Kamu kurumlarımızda görevli;
Hamileler,
Engelliler,
Çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler de idari izinli sayılacaktır.
Samsun'da kar tatili ilan edilen ilçeler ve okullar için tıklayınız.
SAMSUN HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Samsun’da kar yağışı hafta boyunca etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte buzlanma ve don olayları beklenirken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
- 20 Şubat Perşembe: Kar yağışı devam edecek, sıcaklık 1°C
- 21 Şubat Cuma: Yoğun kar yağışı bekleniyor, sıcaklık 0°C
- 22 Şubat Cumartesi: Kar yağışı sürecek, sıcaklık -1°C
- 23 Şubat Pazar: Bulutlu ve yer yer kar yağışlı, sıcaklık 0°C
- 24 Şubat Pazartesi: Kar yağışı etkisini kaybediyor, sıcaklık 2°C