Serum almak orucu bozar mı? Ramazan'a sayılı günler kala oruçluyken iğne yaptırmak orucu etkiler mi araştırılıyor

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Bu ayda, her gece, Cehenneme girmesi gereken, binlerce Müslüman affolur, azat olur, Cennet kapıları açılır. Cehennem kapıları kapanır. Şeytanlar, zincirlere bağlanır. Rahmet kapıları açılır. Orucun ve Ramazan’ın fazileti araştırılırken orucu bozan durumlar da Müslümanların gündeminde yerini alıyor.
Ramazan ayında açıktan oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş olur. Namaz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması gerekir. Bunların orucu kabul olur ve imanları olduğu anlaşılır.
SERUM ORUCU BOZAR MI?
Dört mezhepte de, sağlam deriye konan ilaç, gıda ve deva, emilip içeriye nüfuz etse de oruç bozulmuş olmaz. Ancak bugün tıpta, serumun mesaneye, dimağa ve vücudun her yerine gittiği kesin olarak bilinmektedir. O halde serum, dört mezhepte de orucu bozar.Sadece kaza gerekir. (Serum veya enjeksiyonla verilen ilaç, cevfe, [yani dimağ ve mesane gibi yerlere] gitmez) demek, çok yanlış olur, ilme ters olur.
Bütün doktorlar, damardan veya adaleden verilen ilacın, dimağ ve mesaneye gittiğini bildiriyorlar. O halde, işin aslını bilmeyenlere kanıp da, enjeksiyonla orucu telef etmemek gerekir.
SERUM ALMAK ORUCU BOZAR MI?
Oruçlu bir kimsenin, gıda ve vitamin iğnesi yaptırdığı takdirde, ve damardan serum ve kan verildiği takdirde orucu bozulmuş olur.
SERUM VE İĞNE ORUCU BOZAR MI?
- Vücuda ilaç şırınga etmek,
- Vücuda giren ultrason veya endoskopi cihazında ilaç veya merhem olması,
- Damardan serum ve kan almak orucu bozan durumlardır.
SARI SERUM TAKMAK ORUCU BOZAR MI?
Oruçlu bir kimsenin bir sağlık kuruluşunda serum taktırması sonucu orucu bozulur.