Kornişon turşusu nasıl hazırlanır? Asırlık tarifi ile tek başınıza bir kavanozu bitireceksiniz!

Kornişon turşusu, özellikle küçük boy salatalıklardan yapılan, hafif ekşi ve kıtır kıtır bir turşudur. Türk mutfaklarında oldukça sevilen bu yiyecek, özellikle kış aylarında, kurubaklagil yemeklerinin yanında iyi bir eşlikçidir. Lezzetli ve kıtır kıtır turşu hazırlama aşamalarını sizler için derledik. İşte detaylar...
Türk mutfağında kornişon turşusu, özellikle et yemeklerinin yanında ve meze olarak sıklıkla tüketilen lezzetli bir yiyecektir. Küçük, ince ve genellikle çıtır çıtır olan bu turşu, ev yapımı tariflerle daha da lezzetli hale gelir. İşte kornişon turşusunun detaylı hazırlanışı…
MALZEMELERİ:
- 2 kg kornişon
- 5 diş sarımsak
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 dal dereotu
- 5~6 nohut
- 1 kesme şeker
LEZİZ KORNİŞON TURŞUSU NASIL HAZIRLANIYOR?
Öncelikle kornişonları güzelce yıkıyoruz. Sonrasında da kürdan kullanarak bazı yerlerinden delikler açıyoruz.
Ardından derin bir kabın içerisinde su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu karıştırıyoruz.
Temiz bir cam kavanozun içerisine sarımsakları ve nohutları atıyoruz. Bu aşamada ikisini de bütün şekilde kullanıyoruz.
Şimdi de kavanozun içerisine kornişonları ile birlikte ufak dalları kopartılmış dereotlarını ilave ediyoruz.
Daha sonra da hazırladığımız sirkeli suyu kavanoza boşaltıyoruz. Bu karışımın her yere ulaşmasını sağlıyoruz.
Son olarak da kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Soğuk ve nemsiz kuru bir ortamda yaklaşık 20 gün boyunca muhafaza ediyoruz.
Bu sürenin sonunda kavanozların kapağını açıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
PÜF NOKTALARI
Tarifte kullanılan kavanozlar daha önce kullanılmış olabilir fakat kavanoz kapakları mutlaka sıfır olmalıdır. Bu püf noktası çok önemlidir. Kullanılan kapakların sıfır ve temiz olması şarttır.
Afiyet olsun…