Trafik cezalarına zam geldi! Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Trafik cezalarına zam geldi! Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar?
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlali cezalarının artırılacağını duyurdu. Buna göre, altıncı ihlalde sürücünün ehliyeti iptal edilecek ve 80 bin TL ceza uygulanacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerine ilişkin yeni düzenlemeleri paylaştı. Motosiklet kazalarını en minimum seviyede tutmayı amaçlayan bu düzenlemelerde, kırmızı ışık ihlalinde cezaların artırılacağı ve sürücülere kademeli olarak ağır yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.

Buna göre, sürücüler kırmızı ışıkta geçtikleri takdirde, ihlalin tekrarına göre cezalar daha da artacak ve altıncı ihlalde ehliyet iptal edilmesine karar verildi.

Trafik cezalarına zam geldi! Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar? - 1. Resim

KIRMIZI IŞIKTA GEÇMENİN CEZASI NE KADAR? 

Bakan Yerlikaya, 2025 yılı itibarıyla geçerli olacak yeni ceza düzenlemelerini MOTOBIKE İstanbul 2025 Fuarı'nda açıkladı.

Kırmızı ışık ihlali durumunda sürücüye uygulanacak cezalar şu şekildedir:

  1. İlk ihlal: 5.000 TL ceza
  2. İkinci ihlal: 10.000 TL ceza
  3. Üçüncü ihlal: 15.000 TL ceza + 30 gün ehliyet alıkonulması
  4. Dördüncü ihlal: 20.000 TL ceza + 60 gün ehliyet alıkonulması
  5. Beşinci ihlal: 30.000 TL ceza + 90 gün ehliyet alıkonulması
  6. Altıncı ihlal: 80.000 TL ceza + Ehliyet iptali + Göz muayenesi zorunluluğu

Trafik cezalarına zam geldi! Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadar? - 2. Resim

Yeni düzenlemeye göre, sürücüler bir yıl içinde altı kez kırmızı ışık ihlali yapması halinde, ehliyetleri tamamen iptal edilecek. Bakan Yerlikaya, ehliyeti iptal edilen sürücüler için sıfırdan ehliyet alma zorunluluğunun getirileceğini paylaştı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...