TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU? Ülkemizdeki büyük depremler, şiddetleri ve can kayıpları

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU? Ülkemizdeki büyük depremler, şiddetleri ve can kayıpları
Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye'de meydana gelen depremlerin en büyük olanı merak edilenler arasında yer aldı. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümüne kısa süre kalmasıyla beraber vatandaşlar Türkiye'deki en büyük deprem kaç şiddetinde? En büyük deprem nerede oldu? sorularını araştırdı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümüne az bir süre kala vatandaşlar Türkiye'de olan en büyük deprem araştırıldı. Arama motorlarında ise Türkiye'deki en büyük deprem kaç şiddetinde? En büyük deprem nerede oldu? soruları araştırılıyor. Detaylar...

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK DEPREM KAÇ ŞİDDETİNDE?

Türkiye'de olan en büyük deprem 1939 Erzincan depremidir. 27 Aralık 1939 tarihinde olan depremin merkez üssü Erzincan'dır. Şiddeti ise 7.9 olarak kayıtlara geçti. 

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde gerçekleşen deprem Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en fazla can kaybı yaşadığı ikinci depremdir.

EN FAZLA CAN KAYBI VERDİĞİMİZ DEPREM KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ OLDU

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler ise en fazla can kaybı verdiğimiz depremler olarak tarihe geçti. 11 ili etkileyen depremlerinde dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenlerin sayısının 14 Nisan itibarıyla 50 bin 500'e yükseldiğini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

1939 Erzincan depreminde 32 bin 968 kişi hayatını kaybetti, 100 binden fazla kişi ise yaralandı. Depremde yaklaşık olarak 116.720 bina yıkıldı. İlk başta ölü sayısı 8.000 iken sonralarda 20.000'e yükseldi. Sıcaklıkların -30 dereceye düşmesiyle beraber ölü sayısı 32 bin 968 kişi oldu.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...