Uyuma şekliniz stresli olup olmadığınızı ele veriyor

Gece uyuma şekliniz gün içindeki stres seviyenizi ele veriyor olabilir. Uzmanlara göre, duygusal durumunuzun ve bilinçaltınızdaki yansımalar gece uyurken bedeninize yansıyor.
Gece boyunca hangi pozisyonda uyuduğunuz nasıl hissettiğinizle ilgili olabilir. Yapılan araştırmalar, uyuma şeklinizin sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik ipuçları taşıdığını gösteriyor.
UYUMA ŞEKLİNİZ NE SÖYLÜYOR?
Her gece hangi pozisyonda uyuduğunuzu hiç düşündünüz mü? Uyku sırasında vücudunuzun aldığı şekil, zihinsel ve duygusal hakkında ipuçları verilebilir. Araştırmalara göre, stresin uyku pozisyonuna yansıdığını söylüyor.
Gelin uyuma şekliniz ve ne anlama geldiğine bir göz atalım.
İÇİNE KAPANIKLIK VE DUYGUSAL YORGUNLUK
Kendinizi kıvrılmış bir şekilde adeta korunaklı bir kabuğun içinde uyurmuş gibi cenin pozisyonunda uyumak stresle başa çıkmaya çalışan kişilerin en sık tercih ettiği uyku şekli olabilir.
Uzmanlar kişinin stres düzeyi arttıkça bilinçaltınızın sizi savunma moduna aldığını söylüyor. Cenin pozisyonu da bunun en yaygın göstergelerinden olarak öne çıkıyor.
STRES SEVİYENİZ GÖRÜLEBİLİR
Sırt üstü uyumak özgüvenli görünse de her zaman rahatlık göstergesi olmuyor. Eğer vücudunuz kasılıysa stresin fiziksel olarak dışavurumu olabilir.
Rahat ve gevşek bir pozisyon ise psikolojik olarak daha huzurlu bir dönemde olduğunuzu gösterir.
YÜZÜSTÜ VEYA YAN UYUMA ŞEKLİNİN ANLAMI
Yüzüstü uyuma çoğu zaman kaçış ile ilişkilendirilirken yan yatma şekli de genellikle çevresiyle uyum ve huzur arayışında olma anlamına geliyor.
Uyku alışkanlıkları fiziksel davranışların yanı sıra psikolojik durumun da yansımasıdır. Psikologlara göre stres altındaki bireyler uykuda kendilerini savunmaya ya da korumaya yönelik pozisyonlar geliştirebilir. Bu nedenle uyku şeklinizi analiz etmek, stres düzeyiniz hakkında ipuçları verir.
VÜCUDUNUZUN MESAJLARINI DİNLEYİN
Yataktan yorgun kalkmak, uykuda sık dönmek ya da gece boyu huzursuz olmak bedeninizin size verdiği uyarılar arasında yer alıyor. Uyku düzeninizdeki değişiklikler, günlük yaşamdaki stresin sessiz yansımaları olarak değerlendirilebilir.