Yarın resmi tatil mi? 6 Şubat Perşembe tatil olan şehirler

6 Şubat 2025'te Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman'da okullar tatil edildi. Depremin ikinci yıl dönümü nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilirken, kamu personeli de idari izinli sayılacak. Yarın resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor.
Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat 2023'teki depremin ikinci yıl dönümünde, bazı illerde okulların tatil olup olmayacağı merak konusu oldu.
YARIN RESMİ TATİL Mİ?
6 Şubat 2025 tarihi resmi tatil değil, ancak depremin yaşandığı illerde anma törenleri nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Depremin yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman'da eğitime bir gün ara verilme kararı alındı. Bu karar, deprem felaketinin anma programlarına katılımı ve mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla alındı. Kamu kurumlarında çalışan personelin de idari izinli sayılıyor. Ancak, sağlık, ulaşım, asayiş ve güvenlik gibi zorunlu hizmetler asgari düzeyde personel ile devam edecek.
6 ŞUBAT OKULLAR TATİL Mİ?
6 Şubat 2025'te Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman Valilikleri, depremin ikinci yıl dönümünde okulların kapalı olacağını duyurdu. Bu tatil, hem resmi hem de özel okullarda geçerli olacak.
Valiliklerden yapılan açıklamalarda, okulların tatil edilmesinin yanı sıra, kamu personelinin de idari izinli sayılacağı belirtildi. Bu, kamu çalışanlarının anma törenlerine ve mezarlık ziyaretlerine katılabilmeleri için alınmış bir önlemdir.
6 ŞUBAT PERŞEMBE RESMİ TATİL OLAN ŞEHİRLER
6 Şubat Perşembe günü, resmi tatil olmamakla birlikte, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman illerinde eğitim öğretime ara verildi. Bu illerde, deprem felaketinin anısına düzenlenecek programlar ve ziyaretler nedeniyle okulların kapalı olması kararlaştırıldı.