Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza
Haberler Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Tekirdağ'da 13 Nisan'da Köseilyas Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri denetimde Trakya Bölgesi'ne yasa dışı yollarla getirilen 27 adet büyükbaş hayvan tespit edildi. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 36. maddesi kapsamında hayvan sahibine 105 bin TL idari para cezası uygulandı.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Süleymanpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile 13 Nisan'da Köseilyas Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri denetimde Trakya Bölgesi'ne yasa dışı yollarla getirilen 27 adet büyükbaş hayvan tespit etti.

Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza - 1. Resim


BÖLGEYE İZİNSİZ SOKULMUŞ

Güvenlik güçleri ve görevli veteriner hekimler tarafından yapılan incelemede hayvanların menşe belgelerinin bulunmadığı ve bölgeye izinsiz sokuldukları belirlendi.

Tespit üzerine tutanak tutuldu.

Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza - 2. Resim


Trakya'nın 2010 yılından bu yana şap hastalığına karşı aşılı ari bölge ilan edildiği hatırlatılarak, bu statünün korunması adına gerekli işlemlerin kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza - 3. Resim


2020/06 sayılı "Şap Hastalığına Duyarlı Hayvanların Korunmuş Bölgelere Sevklerinde Uygulanacak Prensipler" genelgesi uyarınca hayvanlar masrafları sahibine ait olmak üzere en yakın kesimhaneye götürülerek kestirildi.

Yasa dışı yollarla 27 adet getirmişler! Büyükbaş hayvan sevkine 105 bin TL ceza - 4. Resim


TOPLAM 105 BİN TL CEZA

Ayrıca 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 36. maddesi kapsamında hayvan sahibine 105 bin TL idari para cezası uygulandı.

Yetkililer, bölgenin ari statüsünü korumak için yasal olmayan hayvan hareketlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Vatandaşlara ise menşei belli olmayan hayvanların kesimine aracılık edilmemesi ve şüpheli durumların jandarma ile ilçe müdürlüklerine bildirilmesi çağrısı yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...