Keten tohumunun faydaları nelerdir? 1 kaşık tüketmek bile yetiyor

Son yıllarda keten tohumu, sağlıklı bir hayat tarzı tarzı benimseyenlerin favori besinlerinden biri haline geldi. Zengin besin içeriği ve insan sağlığına faydalarıyla dikkat çekiyor. Üstelik bu besin, yoğurt ile birlikte tüketildiğinde sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından oldukça zengin olduğu için, öğünlerinizi daha besleyici ve doyurucu hale getiriyor. İşte detaylar...
Keten tohumu, lif, protein, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Keten tohumu, özellikle bitkisel beslenmeye önem verenler için değerli bir gıda maddesi olarak karşımıza çıkıyor.
KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELER?
Yoğurdun içine eklenen keten tohumu ise sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Doğal bir besin kaynağı olan keten tohumu, yoğurdun içindeki faydalı bakterilerle birleşerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, keten tohumu içeriğindeki omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığını destekleyip kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı oluyor.
Yoğurt ve keten tohumu kombinasyonu, bağırsak sağlığı için de oldukça önemlidir. Keten tohumu, yoğurdun içindeki probiyotik bakterilerin sayısını artırarak bağırsak florasının dengelenmesine yardımcı olur. Bu da sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına ve bağırsak problemlerinin önlenmesine yardımcı olur.
Ayrıca, keten tohumu yoğurdun içindeki protein ve kalsiyumun emilimini artırır. Bu da kemik sağlığı için oldukça önemlidir.
Keten tohumunu yoğurdun içine eklemek oldukça kolaydır. Sadece bir kaşık keten tohumunu yoğurdun üzerine serpiştirerek tüketebilirsiniz. Ancak, günlük tüketim miktarı olarak 1-2 yemek kaşığı keten tohumu önerilmektedir.
KETEN TOHUMU HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından keten tohumunun kanseri önleyici gıdalar arasında yer aldığı belirtilmiştir. İçeriğinde bulunan yağ asitleri, vitamin, mineral ve anti oksidan maddeler sayesinde kanserden koruduğu bilinmektedir.
SİNDİRİM SİSTEMİNDE OLDUKÇA BÜYÜK ROL OYNAR
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sağlığı için çok önemlidir. Özellikle kabızlığın önlenmesinde ve geçirilmesinde etkin rol oynar.
İçinde yüksek miktarda omega 3 yağ asidi bulunduran keten tohumu kalp sağlığının korunmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda kötü kolesterolün düşürülmesinde de rol oynar.
KALP- DAMAR HASTALIKLARININ ÖNÜNE GEÇMEYE YARDIMCIDIR
Kalp- damar hastalıklarının önüne geçilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.
İltihap azaltıcı özellikleri vardır. Romatoid artrit gibi hastalıkların önüne geçilmesinde etkin rol sağlayabildiği, bu gibi hastalıkların semptomlarının azaltılmasına da yardımcı olabildiği bilinmektedir. Romatoid artrit hastaları tarafından kapsül olarak, tohum olarak ya da yağ formunda tüketilebilir.
ÇOĞU KİŞİ BU ÖZELLİĞİNİ BİLMİYOR!
Yapılan bir araştırma sonucunda keten tohumunun radyasyon etkilerini azalttığı da bildirilmiştir. Fakat veriler yalnızca farelerden elde edilmiş bilgilerle sınırlıdır.
Keten tohumunun kan şekerini düşürücü ve kan sulandırıcı özelliği vardır.
Ben devamlı keten tohumu yoğurt da koyup yiyorum