
TURYAP tarafından Ankara'da Eskişehir Yolu'nun 32. kilometresinde 1 milyon 260 bin metrekare arazi üzerinde projelendirilen Golfkent'in 2. etabı satışa çıktı. 700 konuttan oluşan ikinci etapta daireler 148 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 3 etaptan oluşacak projede toplam 2 bin 640 adet konut yer alıyor. 157 adet konuttan oluşan ilk etabın üçte ikisi satılırken daireler bu yılın sonunda teslim edilecek. 700 konuttan oluşan 2. Etap'ın ise imar işlemleri tamamlandı. 2013'de teslimi planlanan 2. etap konutlardan 96 adedi yaz kampanyası ile satışa sunuluyor. Kampanya kapsamında yüzde 15 peşinat ödeyenler 12 aylık taksitlerle yüzde 15 daha yatırıp, yüzde 30'a tamamlıyor. 1 yılın sonunda ise kalan yüzde 70'i nasıl ödeyeceğini (nakit/kredi/ takas) kendisi belirliyor. Kampanyada ilk 96 daire yüzde 10 indirimle satışa sunulurken peşin ödemelerde yüzde 10 indirim daha uygulanacak. 60 metrekareden 497 metrekare büyüklükteki 1+1'den 6+1'e kadar daire seçeneklerinin bulunduğu projde daire fiyatları ise 148 bin TL'den başlıyor. Geniş sosyal donatı alanları ile dikkat çeken Golfkent'de golf alanları, açık kapalı havuzlar, spor alanları, hamam, sauna, buhar odası, SPA, çarşılar, kafeler, restoranlar, konser salonu, amfitiyatro, yazlık ve kışlık sinema, konaklama tesisleri ve eğitim alanları yer alacak.
Yabancıların tercihi oldu
Projenin golf konsepti ile sunulmasının diğerlerinden farklı kıldığını belirten TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, "Projenin 'golf' konseptiyle sunulması benim de kişisel olarak golfle ilgilenmeme sebep oldu. Büyükelçiliklerin ve ticari ataşeliklerin şehri olması dolayısıyla Ankara'da çok sayıda yabancı personel görev yapıyor. Bugüne kadar Ankara'da bu ihtiyaca cevap verecek nitelikte bir saha bulamamaktan yakınıyorlardı, şimdi çeşitli ülkelerden gelip Ankara'da ikamet eden bu insanlar Başkent'te golf oynayabilecekler. Nitekim artık Golfkent'te sık sık yabancı yüzlere, Koreli, Çinli, Amerikalı golf severlere rastlıyoruz" dedi.
Realty Plus, Türkiye'de yeni ofisler açacak
ABD'li emlak danışmanlık firması International Realty Plus, Türkiye'de franchise atağına kalktı. Yıl sonuna kadar 10 yeni franchise ofisi daha açmayı planlayan firmanın hedefinde ise ağırlıklı olarak İstanbul yer alıyor. Realty Plus Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Altaş, ülkemizde ve özellikle İstanbul'da markalı emlak danışmanlarına ihtiyacın çok fazla olduğunu belirterek "Realty Plus olarak Çekmeköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Esenyurt, Başakşehir, Ümraniye ve Sancaktepe gibi İstanbul'un gayrimenkul hareketliliği yoğun olan lokasyonlarında yeni ofisler açacağız. 2013 yılı sonuna kadar ofis sayımızı 75'e çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Babil Çarşı, kazancınızı garanti altına alıyor
Uluhan Grup, Babil Kulelerinde hayata geçirdiği Babil Çarşı'da işyerlerinin kazançlarını garanti altına alıyor. 199 mağazadan oluşan Babil Çarşı için geliştirilen kazanç garantili iş kurma modelinin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, mağazaların sabit ya da değişken olarak kiralanabildiğini söyledi. Bununla birlikte, Babil Çarşı'dan mağaza satın alanlara önemli bir kolaylık da sağlayan Uluhan Grup, mağaza sahiplerine kiracı bulmayı da taahhüt ediyor. Çarşıda dükkanlar 195 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bey Kasrı Konaklarında 240 bin TL'ye daire
Beykule İnşaat tarafından Beylikdüzü'nde temelleri atılan Bey Kasrı Konakları satışa çıktı. 108 ile 118.5 metrekare büyüklükteki 2 + 1 evlerin fiyatları 240 bin lira ile 290 bin lira arasında, 150 ile 181 metrekare büyüklükteki 3 + 1 evlerin fiyatları 355 bin lira ile 410 bin lira arasında, 179 ile 205 metrekare büyüklükteki 4+1 çatı dublekslerin fiyatları da 420 bin lira ile 515 bin lira arasında değişiyor. Ödemelerin yüzde 30'luk bölümü peşin yapılırken 24 ay vade farksız taksit uygulanıyor. 35 bin metrekare alana kurulan Bey Kasrı projesinde 332 konut bulunuyor. Toplam 8 bloğun yer aldığı Beykasrı Konakları'nda her katta iki daire yer alıyor. Projede teslimler 2014 yılının Nisan ayında yapılacak.

Kurtköy ARMA Business Life'da peşinat teslimde
Okkalar İnşaat, İstanbul Kurtköy'deki prestij projesi ARMA Business&Life'da yatırım fırsatını kaçırmak istemeyenler için peşinatı teslimat tarihine öteliyor. Homeofislerin fiyatının 137 bin liradan başladığı ARMA Business&Life'da ilk adımı atmak için yüzde 1 peşinat yatırmak yeterli. Kalan yüzde 24'lük peşinat ise projenin teslim tarihi olan Aralık 2013 tarihinde ödeniyor. Stüdyolardan 3+1 dairelere kadar farklı konut tiplerinin bulunduğu ARMA Business&Life projesinde 264 homeofis yer alıyor. Metrekare birim fiyatları 2 bin 200 liradan başladığı projede peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim uygulanıyor. Şirket ayrıca, kendi bünyesinde oluşturduğu ödeme sistemiyle 36 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapıyor.
İki haftada yüzde 30'u satıldı
Başarır İnşaat'ın Kurtköy'de inşaatına başladığı Helenium Wings projesinde dairelerin yüzde 30'u iki hafta içerisinde satıldı. 357 daire ve 31 ticari alandan oluşan projede stüdyodan 4+1'e kadar daire seçenekleri bulunuyor. Projede fiyatlar 85 bin TL ile 900 bin TL arasında değişiyor.