1.5 dakikada bir hastaya bakılır mı?
19 Mart 2013 01:00
Tam gün yasasından dolayı, doktorlarımızın bazıları maalesef ücretli muayene yapıyor, devlet hastanelerinde ve üniversitelerde muayene yapmıyorlar.
Geçenlerde KBB Doktoruna gittim. Öğleye kadar 103 hastaya bakmış. El insaf, diyorum. 1 kişiye 1.5 dakika bile zor düşüyor. Doktorlarımız sadece rapor yazmak için zaman harcıyor. Telefonla muayene yapılsa daha mantıklı (home ofis) gibi.
Geçenlerde yıllık iznimde, 250 km yol katederek, Akdeniz Üniversitesi'ne muayene için gittim. Ancak doktorumuz, bana burada muayene yapmadığını, 17:30'dan sonra muayenehanesine gelmemi söyledi. "Ben rahatsızlığımı anlatayım, sonra siz uygun görürseniz öyle geleyim" dedim, ancak dinlemek zahmetinde bile bulunmadı.
Devletimiz sıkıştığında yurt dışından her şeyi ithal etmektedir. Madem öyle, Sağlık Bakanlığımız da Tabipler Odası'nın baskısında kurtulup, yurt dışından doktor ithal etsinler. Özellikle de Afganistan, Özbekistan Türkmenistan vb. devletler bizim kardeşimiz, oralardan getirtilen doktorlar sayesinde halkımızla kardeş milletlerimizin kaynaşması da sağlansa fena mı olur?
Bunların örneklerine ben şahit oldum. Kendi arkadaşım Afganistanlı, Türk vatandaşı olmuş ve şu anda uzman hekim olarak burada hizmet veriyor. Hem de hiç şikayetçi olmadan. Böylece hem doktor sayısı yeterli seviyeye gelir, hem de bazı hekimlerimiz işsizliğin ve asgari ücretin malum seviyelerde olduğu bir ülkede, aldığı paranın ve mesleğinin kıymetini anlar.
Ali Binbir
Demirtaş'ta niye bir Devlet Hastanesi yapılmıyor?
Sağlık Bakanı Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun dikkatine;
Alanya'ya bağlı Demirtaş, 22 köyün merkezi olan bir yerleşim yeri. Alanya'ya 16 belde, 68 köy bağlı iken, bu köylerin üçte biri Demirtaş'a bağlı. 6-7 köy sahilde Demirtaş'ın etrafında, 15 köy de dağlık ve ormanlık bölgede bulunuyor. Burası geniş bir coğrafya, Alanya'nın en doğusu ve uzak.
Demirtaş ve 22 köyün en büyük problemi sağlık hizmetleri. Bir tane sağlık ocağı bulunmakta, o da sadece bu hizmetin yüzde beşini karşılanıyor, yüzde 95'ini Alanya'daki hastaneler karşılıyor, o da ayaküstü ve sıradan...
En büyük problemlerden biri de acil servisin, ambulansın bulunmaması. Ağır hasta ve yaralılar bu sebeplerle bazen hayatlarını kaybediyor, hastanelere ulaşıncaya kadar geç kalınıyor.
Alanya'ya uzak olan Demirtaş ve 22 köy için acil olarak bir hastane yapılması lazım. Maddi durumu iyi olmayan bu 30 bin insanın sağlık problemleri ancak böyle çözülebilir.
Bütün hastaneler Alanya'nın içine yapılmış, arkası dağ, önü deniz, trafiği de iyice kilitlenmiş; gece-gündüz ambulans sesinden geçilmiyor.
Turizmimizin göz bebeği olan buraların rahatlaması, vatandaşın iyi bir sağlık hizmeti alması için Demirtaş'a bir an önce hastane yapılmalıdır.
Bir vatandaş
Atama mağduru arkeologlar için bir çözüm bulunsun
Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Kültür ve Turizm Bakanım Ömer Çelik;
Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün yetkilileri kadro dağılımlarını belirlerken, maalesef sürekli olarak arkeologların mağduriyetine sebep olmuşlardır. Binlerce mezunu bulunan arkeologlar, 2010 KPSS ile, toplam 4 atama sonucunda, 16 gibi komik sayıda kadroyla yetinmek zorunda bırakılmıştır.
Öne sürülen gerekçelerin mütemadiyen arkeologların aleyhine olması düşündürücüdür. Puanları bizden oldukça düşük olan, özel sektörde ve kamu kurumlarında istihdamı arkeologlara göre çok daha fazla olan diğer bölüm mezunlarına kadro önceliği verilmekte, tek umudu Kültür ve Turizm Bakanlığı olan arkeologlar ise, yığılmış işsiz sayısı daha çok olmasına rağmen, "acil personel ihtiyacı" bahane edilerek, arka plana atılmaktadır.
Bu adaletsiz kadro dağılımları, bizlerin ve ailelerimizin güven duygularını zedelemiş; sınava giren arkeologlardan daha fazlası bu güvensizlik sebebiyle sınava bile girmemiştir.
Atama mağduru arkeologlar olarak, hakkımız olan kadroları talep ediyoruz. Arkeologlar olarak size inanıyor, konunun takipçisi olmanızı ve bu büyük adaletsizliğe çözüm bulmanızı rica ediyoruz.
Atama mağduru arkeologlar ve aileleri
Bu sene öğretmenler için alan imtihanı yapılmasın
Bu sene öğretmenler için yapılacak alan sınavının iptal edilmesini istiyoruz. Çünkü sadece 15 branşa alan sınavı yapılması çok büyük bir adaletsizliktir. Bu sınav, bütün branşlar için yapılırsa adil olur.
Ramazan ayında, herkesin oruçlu olduğu sıcak bir günde, bazı branş öğretmenlerinin alan sınavına girmesi, bazılarının girmemesi kadar büyük haksızlık olamaz.
Daha önce geçerlilik süresi 2 yıl olan öğretmenlik KPSSP10 puanlarının geçerlilik süresi 1 yıla indirildi. Şu an 85-90 puanla atanamayan birçok öğretmen var. Bu puanlar boşa mı gidecek?
Lütfen, devlet büyüklerimiz bu durumu düzeltsinler. Çocuklarımızı daha fazla ağlatmayınız. Bazı branş öğretmenleri 20-30 puanla atanırken, bazı branşlar 85-90 puana rağmen niçin atamıyor? Bari yüksek puanlı olan öğretmenlere ve 13 Eylül 2012'de tercih alınmadan yapılan ek atmada, 26'ncı tercih mağdurlarına, adaletin sağlanması için bu sene mart ayında açıktan atama yapınız ve biz velileri de çocuklarımızı da sevindiriniz.
Muhterem Güleç-İSTANBUL