ALİ ÇELİK
Ön ızgarası, farları, alt ve etek kısmı, jantları ve döşemeleri yenilenen Clio; güçlü motor ve ileri teknoloji aksamlarıyla sonbaharda satışa çıkacak
Renault, dünya çapında 13 milyon satış adedine sahip Clio’yu yeniledi. Aracın ön kısmında, üzerinde Renault logosu yer alan ızgara tamamıyla yeniden tasarlandı. Alt kısmı otomobile daha modern bir hava katmak amacıyla genişletildi. Arkada ise daha fazla sağlamlık hissi vermesi bakımından, etek kısmı çizgileri yenilendi. Yeni jantlar ve jant kapakları da dikkat çekiyor. Yeni Clio, daha önce Renault’nun üst segment modellerinde kullanılan malzemeler ile donatıldı. İç mekânda döşemeler ve plastik aksamların dokunuşu ile görsel kalitesine özel önem gösterildi. Altı vitesli düz vites kutusu ile eşleştirilen daha güçlü ve yakıt açısından verimli 1.5 dCi 110 dizel motor, yeni Clio’nun motor seçeneğini zenginleştiriyor. Araçta "Media Nav Evolution" ve "Renault R-Link Evolution" adıyla iki farklı multimedya sistemi mevcut. Arka park sensörlerine ek olarak Yeni Clio'da, ön park sensörleri ve geri vites kamerası da bulunuyor. "Easy Park Assist" sistemi sayesinde park manevraları aracın kendisi tarafından yapılıyor. Bu arada aracın "Initiale Paris" versiyonu; deri kaplı direksiyon simidi, deri kaplı vites kolu, ön panel döşemesi, deri koltukları, LED farları, gündüz sürüş ışıkları, teknolojili servisleri ve geri görüş kamerasıyla öne çıkıyor. 'Initiale Paris'te iki farklı benzinli motor (90bg veya 120bg) ve iki dizel motor (90bg veya 110bg) seçeneği mevcut. Yeni Clio Türkiye ve diğer ülkelerde yılın son çeyreğinde yollarda görülmeye başlayacak.
Araç kullanamayan sürücülere özel
Geçtiğimiz yıl üç tekerlekli araçlar dünyasına giriş yapan Yamaha, "Tricity 155" modeli ile "scooter" benzeri çevikliği getirdi. Çok az sürüş deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan yeni sürücüleri hedefleyen Tricity 155, şehir içinde işe gidip gelen kişilerin günlük hayatında olumlu bir değişiklik yapmak için tasarlandı. 2016 yaz sonu itibariyle satışa çıkacak ve otomobil ehliyetiyle kullanılabilecek Tricity 155'in, 3 renk alternatifi bulunacak. Değişken Valf Hareketi sistemi ile yakıt tasarrufu sağlayan araç, geniş sele altı saklama bölmesine sahip...
Spor otomobiller için farklı lastik
Michelin’in yeni yüksek performans lastiği Pilot Sport 4, yollarda yerini aldı. Spor otomobillerde sürüş keyfi, performans ve güvenliği bir arada sunan yeni Pilot Sport 4; hem kuru hem ıslak zeminde alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor. Pilot Sport 4, yol ile daha fazla temas alanı sağlayarak sürücülerin performansını geliştiriyor. "Dynamic Response" teknolojisi ile direksiyon hareketlerinin yola en iyi şekilde aktarılmasını sağlıyor. Virajlarda ve yüksek seyir halinde yol ile temasın kaybolmasına izin vermeyen lastikler, yapısındaki bileşenlerin etkisi ile sürücülere başarılı bir hâkimiyet sunuyor.
SERVİSE GELENE YAĞ HEDİYE
Toyota, 30 Haziran’a kadar yetkili servislerinde bakım veya yağ değişimi yaptıran müşterilerine, 1 litre Toyota Orijinal Motor Yağı hediye ediyor. Araçlarını yaza hazırlamak için yetkili servislere giden Toyota Forever Kart sahipleri, aynı zamanda puanlarını artırarak birçok avantajdan faydalanmaya hak kazanıyor. Motor yağı kampanyasına ek olarak; yüzde 30’a varan işçilik ve yüzde 20’ye varan yedek parça indirimi Forever Kart sahiplerini bekliyor.
Şehir aracı i10 GO! satışta
Euro 2016 için özel olarak üretilen Hyundai i10 1.2 GO! Türkiye’de de satışa sunuldu. Küçük boyutu, fonksiyonel kullanım özellikleri ve düşük yakıt tüketimi ile dikkat çeken Hyundai i10 GO!, 1.2 litre 4 silindirli benzinli motora sahip. 87 beygir maksimum güç üreten i10 GO!, sadece 5 ileri düz vites seçeneğiyle satılıyor. 100 km'de 4.9 lt yakıt tüketen araç, 175 km hız yapabiliyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "2000 yılından bu yana UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ana sponsorlarından biriyiz ve spora olan desteğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Hyundai, Euro 2016 için 350’den fazla araç tedariği sağladı ve aynı zamanda ürettiği özel seri modelleriyle bu heyecana ortak oluyor. Sınırlı sayıda üretilen bu modeller uzun yıllar hafızalardan çıkmayarak, belirli bir dönemi simgeliyor” dedi.
Haziran ayına özel fırsatlar
Mercedes-Benz Türk, otomobil almak isteyen müşterilerine haziran ayına özel kredi seçenekleri sunuyor. A ve B Serisi ile CLA otomobil modellerinde yüzde 0.49, C Serisi ve GLA modellerinde yüzde 1.15, 2015 model E-Serisi modellerinde ise yüzde 0.49 faiz oranları ve 36 aya varan vade seçeneği bulunuyor. Periyodik bakım zamanı gelen veya muayene tarihine en fazla 3 ay kalan Mercedes-Benz otomobil müşterilerine de, Mercedes-Benz yetkili servislerinde ücretsiz ön kontrol imkânı veriliyor. Bu sayede kullanıcılar, periyodik muayeneden hızlı, eksiksiz ve tam şekilde geçmeyi neredeyse garanti altına alıyor. Öte yandan Türkiye’ye gelen Avrupa plakalı Mercedes-Benz otomobil müşterileri, yedek parça ve araç aksesuarı alımlarında yüzde 15 fiyat avantajı ve 250 avro üzeri servis harcamalarında hediye şal ve yastık seti imkânlarından yararlanabiliyor.
50 bin TL kredi için 24 taksit
Alfa Romeo’nun kompakt sınıfta yer alan ve yenilenen modeli Giulietta, haziran boyunca açılır tavan hediyesi ve 50 bin TL’ye 24 ay, yüzde 0.99 faizli kredi seçeneğiyle alıcılarını bekliyor. Türkiye’de 1.6 litrelik 120 HP güç üreten turbo dizel motorlu, otomatik şanzıman kombinasyonlu ve 1.4 litre 170 HP’lik benzinli versiyonlarıyla satışa çıkarılan Giulietta, 97 bin TL’den başlayan fiyatıyla dikkat çekiyor. Açılır tavanlı olmayan Alfa Romeo Giulietta alacak müşterilere de yüzde 3 indirim sunuluyor.