"Arapzon" diyerek ırkçılık yapmak!

A -
A +

Malum, Kurban Bayramı'ndayız. Bugün de son gün...

 

Karneler verildi ve 9 günlük tatil devam ediyor. Yabancı turistler de Türkiye’ye gelmeye başladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bu sene turist sayısı ve cirosunda rekor kırılacağını söylüyor. Rakamlar da bunu gösteriyor.

 

Güney illerimiz ve ilçelerimiz müthiş. Antalya, Bodrum, Çeşme yurt içinden ve dışından müthiş turist alıyor. Avrupa, Rusya, Ukrayna ve başka yerlerden âdeta akın ediyorlar. 

 

Arap turistler de kendilerine yakın gördükleri Türkiye’ye geliyorlar. Bir kısmı deniz kenarına gidiyor. Ancak Araplar ormanlık ve havanın yumuşak olduğu Karadeniz’e daha çok geliyorlar. Dün de başta Trabzon olmak üzere Karadeniz şehirlerine yoğun Arap turist akını oldu. Bu da ekonomi için iyi bir şey. 

 

Karadeniz’de yaylalar serin. Yaz olsa da yoğun yağış var. Arapların tam istediği yer. Onlar da sıcaktan kaçıyor...

 

Ben de bayramda İstanbul’u gezdim. Çokça turiste rastladım. İstanbul’un tadını çıkarıyorlar...

 

Sosyal medyada dün gene Trabzon için "Arapzon" benzetmesi vardı. Antalya’ya yoğun Alman gelince lakap takılmıyor. Çeşme’ye İngilizler gelince de yapılmıyor bu. Ama Arap düşmanlığı maalesef bazılarında var. Dünyanın her yerinden gelebilirsiniz ama Müslüman coğrafyadan gelince bazıları tarafından hakarete uğrarsınız...

 

Turistler nereden olursa olsun gelsinler. Yesinler, içsinler. Her turist gibi Araplar da döviz bırakıyor. Arapların gelmesinden neden rahatsızsınız? "Arapzon" diyerek ırkçılık yapmak da nedir? Ayıp günah!.. 

 

Esnafı ayakta tutan, şu ekonomik krizde yabancılar... Onlar da olmasa esnaf daha kötü duruma düşecek. Hadi bunu da geçtim. İnsanlar bir yere geldi diye böyle denir mi? Allah’tan Türkiye’de çoğunluk böyle düşünmüyor. Düşünse geçen seneki seçim sonuçları başka olurdu. Hatta yerel seçimlerde bile etkili olmadı. 

 

Artık şu "Arapzon" gibi lafları bırakalım. Irkçılık bize yakışmaz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Necmi Uluslu19 Haziran 2024 16:32

Bunlar azılı İslam düşmanı olduğu için ırkçılık kılıfına sarılıyorlar.

Yalınız Efe19 Haziran 2024 15:54

Gelen gelsin lakin, yeterli parası olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Akdeniz ve Ege sahillerine gidemiyor. Zengin Türkiye vatandaşları, İngiliz, Rus, Arap, Almanlar bu vatanın cennet koylarında yazı geçiriyorlar. Bu vatan kimin?! Hani Türkiye Türklerindi?! Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranların mı yoksa İngilizin, Almanın, Arabın, Moskofun mu?!? Oralardaki otellerde vatandaşlar asgari ücrete turistlere hizmet ediyorlar. Sabahın 5'inde kalkıp havuz temizliği yapıyorlar...

Serkan19 Haziran 2024 14:01

Daha çok ihracat fakirleşiyoruz, daha çok turist geliyor biz yine fakirleşiyoru, kim yiyor arkadaş bu gelen paraları.

nurettin19 Haziran 2024 13:50

türkiye de müslümanlığı şüpheli olanlardır şeytan onları kendisi gibi ırkçılıkla yakaladı insanlar ırklarını seçme durumu yok