Bir komünist metodoloji olarak yargıyı silah gibi kullanmak!

A -
A +

Macaristan Başbakanı Victor Orban geçen sene Tucker Carlson’a geniş bir demeç verdi. Orada özellikle Batı’daki yargılamalara değinen Orban önemli konuların altını çizdi. Onlardan biri de Batı’nın yargıyı silah olarak kullanmasıydı... 

 

Aslında yargıyı silah olarak kullanmak komünistlere ait bir şey. Stalin dâhil olmak üzere sol liderler yargıyı rakiplerini bertaraf etmek için kullanmışlardır. Orban Amerika’da Trump’ın yargılanmasını buna bağlıyor.

 

Amerika’da yerleşik düzen Trump’dan kurtulamıyor. Çünkü geniş bir halk desteği var. O desteği kesmek mümkün değil. O yüzden de yargıyı silah olarak kullanıyor. Saçma sapan bir davada geçmişte beraber olduğu bir kadına sus payı adı altında para verdi diye yargılanıyor. Zaten bu davanın niçin açıldığını da kimse bilmiyor. 

 

Trump, jüriyle ilgili talimatların okunduğu sırada ilgisiz tavırlar sergiledi. Sandalyesinde gözlerini kapatarak oturdu. Avukatları Todd Blanche ve Emil Bove yanında, oğlu Eric Trump ve avukat Alina Habba da hemen arkasında oturdu. Verilen öğle arasının ardından Trump salona tekrar geldiğinde ise oldukça neşeli göründü. Avukatı Blanche ile sık sık şakalaştı. Duruşmayı Trump'ın oturduğu masanın hemen ardında takip eden BBC muhabiri Kayla Epstein, jüri kararı öncesinde ise "salondaki atmosferin inanılmaz derecede gergin" olduğunu söyledi. Jüri üyeleri, suçlu bulduklarını açıkladıkları sırada ise Trump durgun göründü. Daha sonra tek tek jüri üyelerine baktı. (BBC Türkçe)

 

Trump şayet başkan adaylığından çekilse bu davadan ceza almayacaktı. Ya da basit bir cezayla kurtulacaktı. Kendisine yöneltilen 34 suçlamanın hepsinden suçlu bulundu. Böyle bir davanın açılması bile garipti... 

 

Amerikan Üniversitesi'nde görevli Prof. Allan Lichtman konuyla ilgili görüşlerini, “Tarih kitapları bu kararı gerçekten olağanüstü, eşi benzeri görülmemiş bir olay olarak kaydedecek, ancak pek çok şey daha sonra ne olacağına bağlı” diye ifade ediyor.

 

Trump yılmadı. Ceza almayı göze alarak sonuna kadar direndi. Ceza aldı da. Ama Amerika’da sistem yargıyı silah olarak kullanıyor. Trump’ı böyle cezalandırıyorlar. Trump 2024 başkanlık yarışında Cumhuriyetçiler'in güçlü adayı. Muhtemelen de seçimi kazanacak gibi duruyor. 

 

Biden’ın dediği gibi Trump’ı cezalandırmanın en iyi yolu seçimlerde kaybetmesidir. Trump 2024 seçimlerine girecek. Sonrasını hep beraber göreceğiz. Rusya’da Putin, muhalifleri öldürüyor ama ABD yargıyı kullanıyor. Her ülkenin yöntemi farklı...

 

Şayet Trump kazanırsa farklı bir ortam olacak demek. Bizleri de ABD’yi de farklı bir dönem bekleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe 3 Haziran 2024 16:10

Kanun herkes için birdir. Herkes kanunlara uymalı suç işlememelidir. Suç işleyenin veya şüphelinin mal varlığına, makamına, mevkiine ve kim olduğuna bakmadan yargılamalı ve suçlu olduğu kesinleşirse cezası verilmelidir. Bunu yaparken kimsenin araya girmesine müsaade etmemelidir. Savcı ve hakimlerin görevi budur. [Hadis-i şerifte, (Sevgili kızım Fatıma hırsızlık ederse, elini keserim!) buyuruldu. (dinimizislam.com)]