CHP’li belediyeler ne zaman hizmetle anılacak? 

A -
A +

Üsküdar Belediyesi eski Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’da gayrimenkul ve taşınmaz satışlarına ilişkin dün sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 

Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesini yöneten CHP’ye tepki göstererek “çok ciddi” satışların yapıldığını belirtti. Hilmi Türkmen şu ifadeleri kullandı:

 

“Üsküdar’da 20 yıldır en ufak gayrimenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim. Buradaki konutları biz ürettik, 5 yılda parça parça elden çıkartarak bütçemizi dengelemek için. Arsaları elimizdeki taşınmazlara karşılık aldık. Vakti gelince, ihtiyaç hâlinde kullanırız dedik. Yeni yönetimin bu taşınmazları elbette satma hakkı ve yetkisi var.”

 

5 yılda yapılmayan satışların tek seferde yapılmasına tepki gösteren Türkmen, en ufak taşınmaz satışına karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünün ortaya çıktığını vurguladı.

 

''Çok çok ciddi bir satış söz konusu'' diyerek CHP’ye yakın medyaya sitem eden Türkmen, "Bu miktarda bir taşınmaz satışından sağlanacak gelir, geçmiş dönemde somut hizmetlerden, eserlerin üretilmesinden kalan borcun 3-4 kat üzerinde bir rakam ediyor” dedi.

 

Türkmen mesajını şöyle bitirdi: “O zaman soruyoruz, bu ne acele! Üsküdar Belediyesi olarak inkâr edilemeyen yüzlerce hizmet, eser ürettik. Buna rağmen bütçe büyüklüğü borç dengesi açısından en az borcu olan 2. belediye olarak yönetimi teslim ettik. Tekrar soruyorum, o zaman bu ne acele? İlk akla gelen çözüm eldeki tüm taşınmazların bu şekilde satılması mı?.. Bir de tabii, 5 yılda yapılmayan taşınmaz satışını tek seferde yaparken sağlanacak gelirle hangi hizmetler yapılacak, millete hangi yeni eserler sunulacak. Lütfen bunun takipçisi olun değerli hemşehrilerim. Derdimiz bağcıyı dövmek değil, güzel işler olursa alkışlamasını da biliriz ama milletimiz bazı şeyleri yakından görsün, bilsin, tanısın istiyoruz.”

 

Bu arada CHP’li Atakum Belediyesi de ödeyemediği borçlarından dolayı icra yedi. CHP'li, Atakum eski Belediye Başkanı Cemil Deveci döneminde alacaklı firmaların ödemeleri yapılmadığı için 31 Mart seçiminde Atakum Belediye Başkanı seçilen CHP'li Serhat Türkel'in makam odasına alacaklı tarafından haciz uygulandı. Başkanın makam odasındaki eşyalar haciz yolu ile alındı.

 

Bayram Erkan'a ait Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Atakum Belediyesinden yaklaşık 21 milyon lira alacağı olduğu için haciz işlemi başlattı. Borcun önceki dönem belediye başkanı olan ve tekrar aday gösterilmeyen CHP’li Belediye Başkanı Cemil Deveci dönemine ait olduğu belirtildi.

 

Manisa’da CHP’li Kula belediye başkanı firma sahibi iki kişiyi 560 bin TL’yi ödemediği için ölesiye dövdürdü ve tutuklandı...

 

Bunlar son bir haftada üç belediye başkanı hakkındaki gerçekler. CHP’li belediyeler hiçbir zaman hizmetle anılmadı. Sürekli ya şikâyet ediyorlar ya belediye mallarını satıyorlar ya da kavgayla anılıyorlar. 

 

Millet hâlbuki size hizmet için oy verdi. Ama ortada hizmet yok. Sürekli şikâyet var. Herhangi bir soruya cevap da vermiyorlar. Umarım bir gün CHP hizmetle anılır... 

 

Özgür Özel’in normalleşme adımları gayet olumlu. Toplum bunu destekliyor. Klasik bir CHP’li gibi davranmıyor. Belediyeleri akraba, eş, dost konusunda uyarmıştı. Oradan da olumlu tepki aldı.

 

Sayın Özel’in CHP’li belediyeleri arayıp artık hizmetle anılmaya başlayın demesi lazım.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.