İlla ki şut beyler!

A -
A +

Öteden beri bu sütunlarda yazar dururum. Derim ki, pas pas geldin rakip ceza alanı yakınına kadar, sonra neden geriye dönersin? Ne mi yapmalısın? Şut atacaksın. Bizim genç takımdaki hocamız Suat Baba derdi ki, “Her kalecinin bir boş anı vardır...” Gerçi ne Mert Müldür’ün ne de Arda Güler’in şutlarında kalecinin boş anı vardı. Ne mi vardı? Ustalık ve müthiş sertlik ve tutulmaz yere doğru... Bakalım hangisinin şutu en değerlisi seçilir.

 

Hoca, Barış’ı orada harcama!

 

Baktım ilk yarıda Barış en son adam... Olmaz be Montella... Hele hele Arda da sağ kanatta hapis. Bence bu iki yerleşim planı da hatalı idi. Nitekim ikinci yarıda Barış kanada, Arda ortaya geldi. Ne mi oldu? Maç bizim hâkimiyetimizde bitti.

 

Ben bu futbolu sevmiyorum!

 

Avrupa Şampiyonası başladı ya... Her gün saat 16.00’dan itibaren ekrana kilitleniyoruz. Ama hemen şunu ifade edeyim ki, ben bu futbolu hiç sevmiyorum. Topa sahip olan takım 15-20 pas yapıp sonra kendi kalecisine servis ediyor. Karşı takım mı? Aynısını yapıyor. Gel de böyle bir oyundan zevk al... Arada bir şutlar patlıyor ya, o an gel keyfim gel... Zamanında neler seyrettik neler! Of be!

 

Alman Milli Takımı’nın kaptanına bakın!

 

Alman futbolu dünyada ilk iki veya üç arasındadır. Yani Avrupa’da her şeyi ile ön sıradadır. Ve bu ülkenin millî takımının kaptanı da İlkay Gündoğan... Yani bir Türk... Efendim Alman tabiiyetinde imiş de, o yüzden pek umursanmaz imiş... Yok yahu? Bizim Çarşı’da kaç kişi ile bunu tartıştım. Adam orada doğmuş. Hangi gün Türklüğünü inkâr etmiş? Evlat ben seninle gurur duyuyorum. 

 

Kendinizi aldatmayın!

 

F.Bahçe erkek basketbol takımı tartışmasız bizim ligin açık ara en kaliteli takımıdır. Ve de bir kere daha şampiyon oldu... Ama o da ne? Kutlamalar falan, yer yerinden oynadı. Yahu beyler, Euroleague’de ne oldu? Final Four’da dördüncü olundu. Bu sonuç ne hocaya, ne de o takıma yakıştı. Buna böyle bakmazsanız, yarınlar daha da zorlaşır. 

 

Anadolu Efes hoca değiştirir mi?

 

Fenerbahçe’ye final serisinde 3-1 kaybeden Anadolu Efes sanırım büyük üzüntü yaşamaktadır. Hele hele başkanı, her şeyi olan Tuncay Özilhan dostum... Kendisi de eski bir basketbolcudur. Bu kulübün kuruluşunu çok iyi bilirim. Euroleague’de zaten yoktular. Şimdi de bizim ligi kaybettiler. Acaba diyorum hoca değişir mi? Ben bu seride yapılan oyuncu değişikliklerine bir türlü kafa bile yoramadım.

 

Ne oluyor be Sultanlar? 

 

Bizim Kadın Voleybol Millî Takımımız hatırlanacağı gibi dünya birincisi idi. Ben bu satırları yazarken yerini Brezilya’ya kaptırmıştı. Hem de bu takıma 3-0 yenilenerek... Bir gün önce de Çin’e kaybettik... Ben de bu yüzden yukarıdaki başlığı koydum. Acaba iklim mi dokundu? Yoksa fiziksel bir zafiyet mi başladı? Sanırım bunlara bir cevap aranmaktadır. 

 

Nwakaeme hayırlı olsun

 

Trabzonspor eski bir oyuncusunu geri almış. Ve sözleşme imzalanmış. Yani bitmiş bir transfer. Abdullah Hoca’nın bir bildiği vardır tabii ki.. Hayırlı olsun da, acaba geldiği kulüp bunu neden bıraktı böyle? 

 

TRT Müzik’te alkış sefası!

 

Efendim öteden beri yazarım, ben bir alaturka tutkunuyum. Rahmetli babamın Üstat Münir Nurettin ile yakınlığı, bendenizin Neveser Kökdeş meşklerini izlemiş kişi oluşum çok küçük yaşta beni tutkun etti. Ama şu bizim TRT Müzik var ya... Feryat figan şarkılar ve izleyenden alkış dilenciliği ile geçiyor sanki... Yapmayın yahu... Bu milletin hakiki alaturkaya çok ihtiyacı var. Bunu bilin...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer Faruk Öztürk 22 Haziran 2024 23:13

Kemal Hocam, milli takımımız Gürcistan maçında büyük kırılma anlarıyla özellikle son dakikada şansının da yardımıyla zar zor kazandı. Ama spor medyamız yapacağını yine yaptı ve galip geldiğimiz için yanlışlar görmezden gelindi. İşte Portekiz maçı rezaleti 3-0. Maçlar keyif falan vermiyor, 20 pas yap ceza sahası önüne gel karşında etten bir duvar sonra geri dön. Hayatımda gördüğüm en berbat maçlar. Bir tane oyuncu da risk alıp adam eksiltmeye yanaşmıyor. Yazık o maçlara gidenlere, tiyatro izleyip dönüyorlar.

Muhammet 22 Haziran 2024 22:17

Kemal abi batsuhai mi yoksa lukaku mu sizin fikriniz nedir