Ne şiş yandı ne kebap

A -
A +

Mourinho böyle bir oyunda Dzeko'yu nasıl oynatmaz şaşırdım doğrusu...

 

 

 

Kime sorsanız bu maç nasıl olur diye Eyüpspor’un bugüne kadar olan başarısı sebebiyle Fenerbahçe’nin sıkıntılar yaşayabileceği şeklindeydi. Ama hiç de öyle olmadı. Neredeyse maçın tamamında Fenerbahçe, saha yerleşimi başta olmak üzere topa sahip olduğu anlarda da istediği gibi top çevirdi ve de Eyüpspor kalesinde golün dışında pozisyonlar da buldu ya da o pozisyonlar olmasa da bir adım yaklaştı diyebiliriz. 

 

 

Fred olmasaydı kazanırdı

 

 

Fenerbahçe, sanıyorum kağıt üstünde bu maçta hayli zorlanacağını düşündü ama hiç de öyle olmadı. Gerek saha kapatma gerek ikili mücadeleler gerekse kazanılan toplardan sonra organize diyebileceğimiz ataklar da düzenledi. Tabii ki Fenerbahçe bana göre bu oyunda Dzeko’nun yokluğunu çok aradı. Hani şu bizim spor basınının şişirdiği Fred’in yerine başka birisi oynasa Fenerbahçe maçı kazanabilir miydi?

 

 

İrfan’ın en rahat maçı

 

 

Tabii ki aynı soruyu Szymanski için de soracağım. Bu arada Eyüpspor kendi sağ kanadını Kostic’e teslim ederek maçın büyük bir bölümünü pozisyon tehdidi altında yaşadı. Halil ne hücumda bereketliydi ne de bu alanı kapatmada. Fenerbahçe’de Mourinho tabii ki yine beş değişikliğe başvurdu ama böyle bir oyunda Dzeko’yu nasıl oynatmaz şaşırdım doğrusu.
Şöyle bir toparlarsak Livakovic’in yokluğunda Fenerbahçe’nin ikinci kalecisi İrfan sanıyorum bu kadar kolay bir maç oynayacağını beklemiyordu. Ona karşılık Eyüpspor’un kalecisi Berke bana göre maçın adamı olmaya bir numaralı adaydı. 

 

 

∂ Maçın adamı: Berke Özer

 

 

Kemal Belgin'in önceki yazıları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahmut21 Aralık 2024 08:43

Kemal bey siz başka bir maç izlediniz sanırım, Eyüpspor son dakikalarda maçı kazanıyordu neredeyse.