Okan Hoca nerede senin yabancılar?

Sesli Dinle
A -
A +

Okan Hoca hafta içinde Türkiye Süper Ligi’nde üç yerli şartının zorunlu olduğu kuralına karşı çıkmış, bunun bir an önce değiştirilmesi konusunda görüş belirtmişti. Ben de o zaman şöyle demiştim ve de yazmıştım, “Okan Hoca sen UEFA Kupası’nı kazandığın zaman senin takımında benim hatırladığım kadarıyla sadece 2,5 yabancı vardı...” 

 

Neyse günler geçti geldik Kayserispor maçına. Kayseri maçında Galatasaray tabii ki sahaya üç yerliyle çıkmak zorundaydı, çıktı da. Ama sahada yer alan yabancı Galatasaraylılar acaba ne yaptılar çok merak ediyorum. Sanıyorum bu soruyu benim yanı sıra Galatasaray yönetimi ya da olaylara tarafsız bakan spor medyası da soracaktır.

İşe yaramayan Icardi

Kayserispor hiçbir şekilde yerli-yabancı ayrımı gibi bir yanlışın üzerinde durmadan elindeki kaliteye göre Galatasaray’ı özellikle orta alanda frenlemenin yanı sıra savunmada da kalabalıklaşarak önlem almıştı. Nasıl olsa Galatasaray’da hiçbir işe yaramayan Icardi gibi forvet varken savunmadaki dizilişte rahatlık tabii ki olacaktı. Topa sahip olduğunda ya da alan genişlediğinde Galatasaray’ın tam tersine, Kayserispor çok etkileyici maç sonucunu tayin edebilecek ataklar da geliştirdi. 

 

Özellikle ikinci golün sahibi Onur sahanın en iyi oyuncusu olurken, diğer bütün Kayserisporlu oyuncular katkı verebilmek için gayretliydiler. Galatasaray’da ise ne Mata ne Mertens ne Midtsjo sahada gözükmediler desek yeridir. Hani şu Galatasaray’ın efsane transferleri bunlar!

Kayseri iyi yönetildi

Galatasaray’ı maçın sonlarına doğru umutlandıran tek gol de bir yerli Barış Alper’den geldi. Hatta bir tane de sayılmayan gol vardı. Şimdi Okan Hoca’ya sormak lazım; senin yabancılar ne yaptı? Bu ne biçim kural dediğin yerliler ne yaptı?
Kayserispor kenardan da iyi yönetildi diyebiliriz. Sarı-kırmızılı takımda en büyük hayal kırıklığı oyuna sonradan giren Emrah oldu. 

 

MAÇIN ADAMI: Onur

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.