Ekonomide gelişmeler

A -
A +
Bütün ikazlara rağmen ekmek israfı önlenemiyor. Türkiye genelinde günde 101 milyon ekmek üretiliyor. Bunun 95 milyonu tüketiliyor. 6 milyonu çöpe atılıyor. Yağışlar geçen yıla nazaran yüzde 41 azalmıştır. 
Türkiye İran ile petrol karşılığı altın ticaretinin ardından, Rusya ile mal karşılığı günlük 500 bin varil petrol alımı konusunda anlaşma yapmıştır. Türkiye'nin itibarının zedelenmesi dış güçlere yaramıştır. Emperyalist güçler "Pragmatiktir" Sadece menfaatlerini düşünürler. Dünyada "İslami Finans"ın hacmi 1 trilyon dolara ulaştı. 
Başbakanın Ankara'ya gelen büyükelçilere mesajı: "Bu örgütün devlet kurumlarında örgütlenerek siyaset, ekonomi, finans, ticaret gibi alanlarda inşa ettiği korku imparatorluğunun iyi anlatılması gerekir." Mazhar Bağlı'ya göre: Yapılmak istenen devletin çekirdeğini ele geçirmektir. Hukuk çetesi ile uzlaşılmasın." Türkiye'nin dış politikada gizlisi saklısı yoktur. Ne isek oyuz. 
17 Aralık'ın ikinci dalgasında terör maskesi ile gözaltına alınmak istenen Mustafa Latif Topbaş, mal varlığını haksız yere donduran savcı ve hakimleri HSYK'ya şikayet etti. Zarar gören her iş adamı savcı ve hakimleri dava etmeli ve haklarını aramalıdır. Türkiye'ye hizmet ettiği için Turgut Özal'ı zehirlediler. Vücudundan 4 zehir maddesi çıktı. 
1585 yılında Sultan 3. Murat Han döneminde Osmanlının yüzölçümü 23 milyon 337 bin 600 kilometre kare idi. Budana budana 780 bin kilometre kareye indi. İçerden ve dışardan bazıları yeniden Türkiye'yi budamak istiyorlar. 2013 Şubat'ın da Avrupa Birliğinin Enerji Komiseri Oettinger "10 yıl sonra bir Alman veya Fransız Başbakanı sürünerek Ankara'ya gidecek ve ne olur AB'ye katılın diyecek." Başka bir AB yetkilisi de belki de 10 yıl sonra emekli maaşlarımızı Türkiye ödeyecek demiştir. 
Bingazi İstanbul'un kardeş şehridir. Başbakan Erdoğan "Libya'nın yeniden inşaasında destek olacağız" demiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bingazi'yi imar edecektir. Ekmek gibi kağıt da çöpe atılmamalıdır. Türkiye'de kentlerin kişi başına 18 metrekare yeşil saha düşecek şekilde kentsel dönüşüm yapılacak. 
Antalya'da Güllük Caddesinden nehir geçirilmesi projesi gündemdedir. 2013 yılında Türkiye'nin ilk yerli araştırma gemisi "TÜBİTAK- MARMARAY" denize indirildi. 3000 metre derinliğe kadar araştırma yapacak ekibe sahip gemide 11 bilim adamı çalışacak. Gemi üzerinde ki enerji santrali ile 2000 kişiye hizmet veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.