Rusya yanlış yapıyor

A -
A +

7 Haziran seçimlerinin neticesi siyasi ve buna bağlı ekonomik kriz üzerine kamuoyunda “Beyaz Türkler” sevinmiş, halkın çoğunluğu endişe etmiş idi. Ben o dönem bu tabloya bakarak “şer gibi görünende hayır var” diye yazmış idim.
Türkiye ile Rusya arasında gerginlik bazılarınca şer gibi görünüyorsa da bu Türkiye açısından inşallah son derece hayırla neticelenecektir. Geçmişte Kıbrıs Barış Harekâtı üzerine ABD Türkiye’ye silah ambargosu uyguladı. Silahlı Kuvvetlerde görevli olduğum dönemde sahra telefonlarının pilleri dahil ABD yardımı olarak geliyordu ve çoğunun son kullanma tarihi geçmiş idi.
ABD’nin silah ambargosu şok tesiri yapmış idi. Ancak daha sonra adım adım savunma sanayi gelişti. Şu anda silahlı kuvvetlerin yüzde 70 ihtiyacı millî savunma sanayi ile karşılanmaktadır. Ambargo nimet oldu. Şimdi geldiğimiz nokta; savaş gemisi, helikopter, tank, füze ve çeşitli savunma malzemesi üretir olduk; hatta dış ülkelere 1 milyar dolarlık savunma sanayi ürünü ihraç ediyoruz.
Kendini putlaştıran Putin akıl dışı davranmaktadır. Bu konuda İran Putin’i kullanmaktadır. ABD ve AB bazı konularda İran’a ambargo uygularken Türkiye katılmadı. İran kendisine uygulanan ambargoyu Türkiye vasıtasıyla delmiş idi. Şu anda Türkiye’nin en büyük düşmanıdır. Hatta İsrail’le düşmanlıkta yarışmaktadır.
Rusya stratejik ortağını kaybediyor. Doğalgaz bakımından Rusya’ya bağımlı olduğumuz bir gerçektir. Ama bu bağımlılık sona erebilir. Türkiye “Güneş Enerjisi”nde son derece zengindir. Ve en azından ısınma ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda Türkiye jeotermal enerjide de çok zengindir. Avrupa’da İzlanda’dan sonra ikinci dünyada ise yedinci sıradadır. Bu zengin enerjinin yüzde 10’luk bölümünü bile kullanamıyoruz. Ancak yüzde 1'ini ya da 2'sini kullanabiliyoruz.
Rüzgar enerjisinde çok zenginiz. Almanya, enerjisinin büyük çoğunluğunu rüzgar enerjisinden temin ediyor. ABD’nin enerjisinin büyük çoğunluğu “kaya gazı”ndan elde ediliyor. Türkiye kaya gazı kaynakları bakımından çok zengindir. Dünyanın en zengin bor kaynakları da Türkiye’dedir.
Borla çalışan motorlu araç yapılmıştır. Karadeniz “metan gazı” bakımından çok zengindir. Tabii bunun yanında Karadeniz’de doğalgaz ve petrol araştırmaları artırılmalıdır. Türkmen gazı için enerji hattı gündeme getirilmelidir. Japonya’nın yapacağı “nükleer santral” bir an önce gerçekleştirilmelidir.
Ve Rusya’dan aldığımız doğalgaz, Irak, İran, Kuveyt  ve diğer kaynaklardan sağlanmalıdır. 
Son bir şey; Boğaz'dan geçen Rus savaş gemisindeki füzeli provokasyon gerek siyasilerden gerekse halktan tepki almıştır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.