THY tebriki hak ediyor

A -
A +
Cenova'da THY Cenova Müdürü Ufuk Ünal'a rastladım. Türkiye'yi tanıtmak için harcadığı efora ve içinde yaşattığı heyecana hayran kaldım.

Türkiye'nin hemen her şehrine uçan Türk Hava Yolları (THY), dünyanın 105 ülkesindeki 250'ye yakın havaalanına da uçarak; dünyanın en çok uçan hava yolu şirketi unvanını aldı. Müşteri memnuniyeti, ikram ettiği yemeklerin kalitesi ve kazandığı birçok dünya şampiyonluğu ile elde etti tabii bu unvanı.
THY'nin bu başarısı göz ardı edilemez tabii. De... esas başarısı çok daha başka ve Türkiye için çok önemli bir başarı bu başarı. THY elemanlarının her birisi çok iyi bir "turizm elçisi." Türkiye'nin tanıtımı için sarf ettikleri enerji gerçekten takdire şayan.
Geçen hafta başında Costa Pacifica gemisi için Cenova'ya gittiğimde Costa elemanlarından önce THY Cenova Müdürü Ufuk Ünal karşıladı beni. Cenova'yı anlattı, şehirde rahat etmek için nelere dikkat etmem gerektiğini söyledi. Verdiği dosyada Cenova ve THY hizmetleri anlatılıyordu bir bir. Bayıldım.
Ufuk Ünal'ı üç sene önce Bologna'da tanımıştım. Bologna hattı yeni açılmıştı ve THY ekibi çalmadık kapı bırakmıyordu. Türkiye'yi anlatıyorlar, muhataplarına verecekleri hizmeti sıralıyorlardı. Ufuk Ünal'ı aynı heyecan içinde buldum. Daha bir olgunlaşmış, daha bir profesyonel olmuştu ama heyecanı aynı heyecandı.
Türkiye'nin tanıtımı için THY'nin gösterdiği çabayı, Turizm Bakanlığı'nın gösteremediğini söylesem; yalan olmaz. İddialı, ne yaptıklarını bilmenin şuuruyla çalışıyorlar ve çok gayretliler.
Costa Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş, "Yolcularımızı THY ile uçuruyoruz ve çok memnunuz" dedi, gururla.
Türkiye'nin bu gayrete ihtiyacı var. Helva ancak onunla mümkün çünkü. Dünyada her sene 1 milyar 300 milyon kişi dünyanın çeşitli destinasyonuna uçuyor ve yeni yerler görmenin heyecanını yaşıyorlar.
Turistler, gide gele Avrupa'nın tüm destinasyonunu öğrendiler. Yeni yerler görmek ve yeni heyecanlar tatmak istiyorlar. Türkiye onların arayıp da bulamayacakları destinasyon zincirine sahip. Medeniyetin beşiği. Sayısız imparatorluklara ev sahipliği yapmış ve Anadolu o imparatorlukların eserleriyle dolu.
Türkiye kum, deniz ve güneş turizminden oldukça iyi bir pay alıyor ama kültür ve tarih turizminde çok gerilerde. Halbuki, insanlar denizden çok tabiatı, kumdan çok tarihi, güneşten çok kültürü istiyorlar. Türkiye'nin bu fırsatı değerlendirmesi lazım.
Değerlendirsin ki, gelen turist sayısı artsın; onların bıraktığı döviz Türkiye'nin verdiği cari açığı kapatsın ve daha hızlı büyüme fırsatı versin.
THY'nin 100'den fazla ülkeye uçuyor olmasını sadece yolcu taşımacılığı olarak değerlendirmemek lazım. Bu uçuşlar Türkiye'nin ihracatını arttırıyor. Ülke ekonomisinin büyümesine birebir katkı sağlıyor. Bunlar küçümsenecek hizmetler değil. Asla değil.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdürü Temel Kotil'in şahsında tüm çalışanlarını tebrik ederim.
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.