Ağzımızın tadı

A -
A +

Domatesli tavuk (2 kişilik) 286 kalori MALZEME: 300 gr tavuk göğüs eti, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 adet soğan, 250 gr domates, 2 yemek kaşığı yabani sarımsak (yabani sarımsak bazı illerimizin pazarlarında satılır. Sirmo adıyla da bilinir. Sirmo bulamadığınızda yerine taze soğan da kullanabilirsiniz.), 2 küçük dilim kepek ekmeği, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 yemek kaşığı sirke. HAZIRLANIŞI: Tavuk etini tuz ve karabibere karıştırın. Teflon tavada sıvıyağ ile tavuğun her iki yüzünü de kızartın. Halka halka doğradığınız soğanları, sirke, şeker ve iki yemek kaşığı suyu tavaya ilave edin. Kabukları soyulmuş, küp doğranmış domatesleri, kıyılmış yabani sarımsağı katın, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tavuğu tavadan alıp dilimleyin. Domateslerin yanına koyup birer dilim ekmek ile servis yapın. Afiyet olsun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.