Antep fıstığı kolesterolü düşürüyor

A -
A +

Beslenme uzmanları "Antep fıstığı kolesterol açısından sıfır. Bu sebeple yenildiği zaman kandaki kolesterol düzeyini düşürür, koroner kalp hastalığının riskini azaltır" diyor. Antep fıstığının sığır etine göre protein yönünden 2, fosfor yönünden 4 kat daha üstün olduğunu kaydeden antep fıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tekin bu harika ürün hakkında şunları söylüyor. "Vitamin E, B ve C kompleksince zengin olan Antep fıstığı şeker hastalığında kullanılabilir. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.100 gram Antep fıstığında 4 gram posa bulunur. Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğdaydan daha üstündür. ABD'de satışa sunulan fıstık ambalajları üzerine büyük harflerle "High, Low and No" yazıyor. Yani "Yüksek protein ve besin elementleri, düşük doymuş yağ asiti, kolesterol yok". Ve biz, ABD'lilerin böylesine tanıtım ve reklamla piyasaya verdiği bu ürünün tek üreticisiyiz. Besin değeri çok yüksek ¥ 100 gram Antep fıstığında 594 kalori, 20.8 gram protein, 51.6 gram yağ, 16.4 gram karbonhidrat ve 0 kolesterol içeriyor, 158 miligram magnezyum, bin 20 miligram potasyum, 136 miligram kalsiyum, 500 miligram fosfor ve 7.3 miligram demir bulunuyor. ¥ Ayrıca 100 gram Antep fıstığında vitamin olarak 5.2 miligram E, 7 miligram C, 0.62 miligram B1, 0.20 miligram B2 bulunuyor. Hastalıklar ve çareleri Soğuk algınlığı ¥ Bir litre suya bir kahve fincanı kuru papatya, bir çorba kaşığı nane ve bir çorba kaşığı kekik konur. 10-15 dakika kaynatılır. Kaynama sırasında çıkan buharı solunur. Demlendikten sonra süzülür. Elde edilen çay, sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 defa bire su bardağı sıcak sıcak içilir. Üremi ¥ 4 bardak suya; bir avuç enginar yaprağı konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra yarım saat bekletilip, süzülür. Günde 3 kere, birer su bardağı içilir. Bir başka formül: 4 bardak suya; 3 tutam mersin yaprağı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer kahve finanı içilir. Cildi canlandırma ¥ Sıkılıp süzülmüş bir çay bardağı çilek suyunun içine bir tane çiğ yumurtanın akı dökühüp iyice karıştırılır. Daha sonra içine bir tatlı kaşığı gülsuyu ilave edilir. Elde edilen karışım, pamukla cilde sürülür. Bir saat bu şekilde beklenir. Sonra, 4 bardak ılık suya bir çorba kaşığı karbonat konup eritilir ve bu su ile cildimiz güzelce temizlenir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.