Zaman zaman vücudumuzun değişik yerlerinde çıkan çıbanlar, acıları boyutlarından daha büyük olan rahatsızlıklardır. Derideki kıl keseleri veya ter bezlerinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkarlar. Çıbanlarla başa çıkabilmek için, şifalı bitkilerin içten ve dıştan yardımına başvurmak tedavinin çabuk sonuçlanması açısından etkili sonuçlar verebilir. Bunun için mikrop kırıcı ve kan temizleyici bitki karışımları kullanabilirsiniz. Ekinezya kökü, ısırganotu, aynısafa, adaçayı, kekik ve mayıs papatyasını, eşit oranda karıştırın. Bu karışımdan iki çorba kaşığı alıp yarım litre suyun içine atarak kaynatın. 10 dakika kadar demlendikten sonra süzün. Hergün aç karnına veya öğün aralarında 3-4 bardak için. Ayrıca çıbanı çabuk olgunlaştırarak iltihabını boşaltmak ve hızla iyileşmesini sağlamak için aşağıdaki formüllerden yararlanabilirsiniz: 1 çorba kaşığı keten tohumu havanda dövülür. Üzerine 1 tatlı kaşığı süzme bal konup, karıştırılır. Sonra gaz bezine dökülüp, çıbanın üzerine sarılır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 1 bardak süte; ikiye ayrılmış 1 tane incir konup, pişirilir. Sonra pişen incir, çıbanın üzerine konup, sarılır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 5 adet zeytin tanesi, iyice ezilir. Gazbezine konup, çıbanın üzerine kapanır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 4 bardak suya; 2 su bardağı kepek konup, lapa yapılır. Sonra gazbezine konup, çıbanın üzerine sarılır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 1 miktar zeytinyağına, 1 tane lahana yaprağı konup, haşlanır. Yaprak, ılık ılık çıbanın üzerine sarılır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 1 kahve kaşığı dövülmüş karasakız ile 1 kahve kaşığı balmumu karıştırılır. Gaz bezine konup, çıbanın üstüne sarılır. Aynı işlem, çıban patlayıncaya kadar tekrarlanır. 1 su bardağı çiğ süte; küçük bir kalıp kullanılmamış sabunun beşte biri rendelenir. Lapa hâline gelinceye kadar kaynatılır. Sonra gazbezine dökülüp, çıbanın üzerine sarılır. Orta boyda 1 kuru soğan, külde pişirilir. Ortasından kesilip, çıbanın üzerine sarılır. Kibrit kutusu byüklüğünde tahin helvası parçalanır. Üzerine çiğ bir yumurtanın akı dökülüp, karıştırılır. Sonra gazbezinin üstüne konup, çıbanın üzerine bağlanır. Bir bardak suya; 2 çorba kaşığı keten tohumu konup, lapa yapılır. Sonra gazbezine yayılıp, çıbanın üzerine sarılır.. BALIK, erken doğum riskini azaltıyor Hamileliğin özellikle ilk aylarında bol balık yiyen anne adayları, erken doğum yapma riskini atlatıyor. Danimarka'da, yaklaşık 8 bin 700 hamile üzerinde yapılan araştırmalar, hiç balık yemeyen kadınlarda yüzde 7.1 olarak tespit edilen erken doğum oranının, hamilelik sırasında az miktarda da olsa balık tüketen kadınlarda yüzde 1.9'a kadar düştüğünü ortaya koydu. Aynı araştırmanın sonuçları, balık yiyen hamilelerin bebeklerinin ortalama ağırlığının da yükseldiğini gösterdi. LAHANA turşusu kanseri önlüyor Çağımızın ölümcül hastalığı kanser için her gün yeni bulgular ortaya çıkıyor. Son olarak lahana turşusunun da kanserli hücrelerin gelişmesini önlediği ortaya çıktı. Finlandiyalı bilim adamları, çalışmaları sırasında kanserli fareleri, özellikle Balkanlar ve Türkiye'de çok tüketilen lahana turşusuyla iyileştirdiler. Lahana turşusunun kanserli hücrelerin gelişimini de gerilettiği ortaya çıktı. Bilim adamları, kanseri önleyici maddelerin, lahananın turşuya yatırılmasıyla başlayan reaksiyonlar sonucu ortaya çıktığını düşünüyor. YAĞLARI yakmak için bol bol sebze yiyin Yağlı beslenmenin erkekte iç, kadında ise deri altında yağlanmayı körüklediği tesbit edildi. Uzmanlar, aynı zamanda damar sertliğine karşı yararlı olduğu bilinen sebze kaynaklı yağların ise iç yağlanmayı azaltmada yararlı olduğuna dikkat çekti. Sebzeyle beslenmenin yanı sıra düzenli egzersizin de iç yağlanmanın azaltılabilmesi açısından iyi bir yöntem olduğu ifade edildi. Yoğurt suyu, eşsiz bir sağlık kaynağı... Yoğurdun suyunda bulunan ve Türkiye'de eksikliği en fazla görülen vitaminlerden biri olan Riboflamin yani B2 vitamininin, sağlık açısından son derece faydalı olduğu bildirildi. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurten Budak, yoğurdun kalitesini ve lezzetini artıracağı düşüncesiyle suyunun dökülmesinin yanlış alışkanlık olduğunu belirtti. Budak, bu konuda şunları söyledi: "Yoğurdun suyuna sarı ve yeşilimsi rengi veren Riboflamin (B2) isimli vitamindir. Yoğurdun suyunun dökülmesi ile sağlık açısından son derece faydalı olan bu vitamin boşa gitmektedir. Bu nedenle bu su kesinlikle dökülmemeli. Doğrudan içilebilir ya da ayran veya yoğurt çorbası yapımında kullanılabilir." Sağlık açısından faydalı sonuçlar ortaya koyan B2 vitamini eksikliğinin, göz ve ağız kenarlarında çatlamalar ve yaralara sebep olduğunu ifade eden Budak, bu tür rahatsızlıkların özellikle çocuklarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti. Nurten Budak, şöyle devam etti: "B2 vitamini, vücuttaki protein, karbonhidrat ve yağlarla etkileşim içine girerek, onların kullanılmasını kolaylaştırır. Böylece vücut bunlardan daha çok fayda sağlar. Bunun için tarhana gibi yiyeceklerde bol miktarda bulunan B2 vitamininin yeterli miktarda alınması insan sağlığı açısından son derece önemlidir." Çayınızı limonla için Anti kanserojen etkiye sahip olan çay, limonla içildiğinde bu etkisi ikiye katlanıyor. Hindistan'ın Lucknow Tıp merkezi'nde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, çayın içinde bulunan bitkisel bileşim ''polyphenol'', hücrelerde kansere yol açıcı hasarı önlüyor. Bazı bitkisel yiyeceklerde bulunan ''polyphenol'' maddesinin çayın içinde yüksek miktarda bulunduğu kaydedildi. Bu maddenin kurutulmuş siyah çayın içinde yüzde 35 oranında bulunduğu ifade edildi. Daha önce yapılan araştırmalarda, siyah çayın kolesterolün düşmesine yardımcı olduğu ve kalp hastalıkları riskini azalttığı da belirlenmişti.