Fındık, fıstık, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi kabuklu yemişlerin, başta kalp sağlığı olmak üzere birçok rahatsızlık için birebir olduğunu biliyor muydunuz? Evet... ABD'li bilim adamları 10 yıl boyunca tam 86 bin kişi üzerinde gerçekleştirdikleri bir araştırma ile bunu kanıtlamış. Beslenme ve yaşama tarzına özen göstermeyenlerin bile kabuklu yemiş yiyerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 oranında düşürebildiği belirlenmiş. Kabuklu kuruyemişlerin faydaları bununla da bitmiyor. Badem Kuru ciltlerin yağlanmasını sağlar. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek ve mesanedeki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Badem, ayrıca bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Sütle birlikte yenirse mideyi kuvvetlendirir. Kabızlığı giderir. Nekahet devresini kısaltır. Böbrek mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarında faydalıdır. Bademyağı kabızlığı giderir. Egzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardım eder. Kulak ağrılarını dindirir. Yumurtayla karıştırılıp da, basur memelerine sürülecek olursa, ağrı ve yanmaları giderir. Fıstık İçeriğinde sabit yağ, sakkaroz ve proteinli maddeler vardır. Vücudun gelişmesini sağlar. Bedeni ve zihni gücü arttırır. Böbrek ve safra kesesi ağrılarını hafifletir. Göğsü yumuşatır, öksürük söktürür. Çamfıstığı Bronşit ve kalp hastalıklarında faydalıdır. Ruhsal sorunlara iyi gelir. Çam kozalaklarının içinden çıkarılır. Kuvvetli bir besindir. Günde 2 çorba kaşığı kadar (25 gram)'dan fazla yenilmemelidir. Faydası: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır. Ceviz Zekayı geliştirir. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizler, kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. El ve ayak donuklarında, deri çatlaklarında faydalıdır. Saç ve elleri boyamakta da kullanılır. Çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir. Cevizyağı, raşitizm ve sıracada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Derinin yanmasını önler. Fındık Günde bir avuç dolusu fındık yiyenlerin kalp krizine daha az yakalandığı araştırmalarla ortaya konuldu. Ayrıca, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Cildi güzelleştirir. Bedenî ve zihnî yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Hamilelere de faydalıdır. Dövülmüş yenirse öksürüğü keser. Varise faydalıdır. Fındıkyağı, böbrek ağrılarını giderir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sarada da faydalıdır. Çekirdek Mükemmel bir kurt ilacıdır. Çocuklara 10-15, büyüklere 20-30 kabak çekirdeği verilir. Çekirdek kabuğu ile beraber çok iyi ciğnenmelidir. Tenya solucanları için de kabak çekirdeği en iyisidir. Sıkı bir perhiz ile 80-100 kabak çekirdeği kabuğu ile birlikte, dört öğünde iyice çiğnenerek yenir. Bir saat sonra yarım kaşık Hint yağı içilir. Bu kürü tekrarlamak gerekirse hiçbir yan etkisi yoktur. Hastalıklar ve çareleriKusma ve hazımsızlık Ordu'dan mektup yazan okuyucumuz Hüseyin Cevher, sinirli iken yemek yediği zamanlarda veya yemek yedikten kısa bir zaman sonra sinirlendiğinde; midesinde bir ağırlık veya ağrı başladığını, bazen ekşime ve kusma bile olduğunu belirterek bunun sebebini ve ne yapması gerektiğini soruyor... Birçok kişide sinirli ve stresli olduğu zamanlarda hazımsızlık görülebilir. Bu durumdaki kişinin karnında ağırlık, hatta ağrı hissi meydana gelebilir. Midede gürültü, yanma veya ekşime görülebilir. Baş ağrısı, çarpıntı ve yorgunluk da olabilir. Bazen rahatsızlık kusmaya kadar gidebilir. Yapılacak ilk iş stresli iken yemek yememeğe çalışmak. yemeklerden sonra mümkün olduğu kadar sinirlenmemeğe çalışmak, herşeyi kafaya takmamaktır. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de faydalı olabilir: * 1 su bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığı kimyon tohumu konur. 10 dakika bekletilir. Yemeklerden sonra içilir. * 2 kahve fincanı sıcak suya; 2 çorba kaşığı limonsuyu ve bir kahve kaşığı süzme bal ilâve edilip karıştırılır. Her yemekten sonra, yudum yudum içilir. * 1 çay bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı nane konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülür. Suyuna; 1 kahve kaşığı süzme bal ilâve edilir. Yemeklerden sonra içilir. * 1 çay bardağı sıcak suya; 1 kahve kaşığı kuru papatya çiçeği konur. 10 dakika demlendikten sonra, süzülür. Suyuna; 1 kahve kaşığı süzülmüş bal ilâve edilerek yemeklerden sonra içilir. Sinirsel kusmalar için Sinirli durumlardaki hazımsızlık bazı kişilerde daha ileri noktalara giderek kusmaya dönüşebilir. Bu ağıza su gelmesi şeklinde de olabilir. Sinirsel kusmanın tedavisi için de aşağıdaki reçeteler faydalı olabilir. * 4 su bardağı kaynak suya; 1 tatlı kaşığı anason, 1 tatlı kaşığı râziyâne ve 1 tatlı kaşığı kuru nane konur. 10 dakika bekletildikten sonra, süzülür. Suyuna; 2 kahve kaşığı süzme bal ilâve edilip, yemeklerden önce birer çay bardağı yudum yudum içilir. * 1 çay bardağı kaynak suya; 1 kahve kaşığ ıhlamur konur: 5 dakika bekletilip, süzülür. Suyuna; 1 kahve kaşığı süzme bal ilâve edilip, yemekten sonra içilir. Aynı reçete Adaçayı ile de hazırlanabilir. Bakımlı eller için bal ve limon Güzel, canlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak çok kolay değildir. Ancak ne yapmanız gerektiğini ve nasıl yapmanız gerektiğini bilirseniz, karşınıza çıkacak zorlukları kolayca aşabilirsiniz. Mesela; ellerimiz günlük hayatta pek çok şeyden ötürü yıpranır. Temizlik malzemelerini fazlaca kullanmak, soğuk-sıcak değişimi ellerimizin yıpranmış bir görünüm almasına sebep olur. Haftada bir uygulayacağınız bal ve limon karışımı maske, ellerinize rahatlatıcı ve alerjileri önleyici etki yapar. Ayrıca kuruyup sertleşmelerini de önler. Sporculara tabii doping: BAL Dünyanın en harika besin maddelerinden biri olan bal, günümüzde adeta yeniden keşfediliyor. Glikoz, fruktoz, su ve emeğin akıllara durgunluk verecek bir uyum içinde birleşmesiyle meydana gelen bal; günümüzde benzersiz bir enerji ve şifa kaynağı, mükemmel bir güzellik iksiri olarak kabul ediliyor. Bir zamanlar kilo aldırır diye beslenme uzmanları tarafından dışlanan bal, artık günlük beslenme programlarında da "olmazsa olmaz" bir yere sahip. Son olarak, ABD'nin Memphis Üniversitesi'nde besin kaynaklarının sporcular üzerindeki etkilerini araştıran bilim adamları balın, tüm enerji veren doğal ve doğal olmayan besinleri geride bırakarak, sporcular üzerinde en etkili ve zararsız doping aracı olduğunu tesbit ettiler. Araştırmayı yürüten ekipten Dr. Richard Kreider, karbonhidrat içeren tüm diğer besin kaynaklarına oranla balın, sporcuların kaslarını harekete geçirici ve yüksek enerji verici özelliklere sahip olduğunu söyledi. Böylelikle birçok yararı olduğu bilinen balın faydalarına bir yenisi daha eklendi. Kreider'in araştırmaya ilişkin olarak verdiği bilgilere göre, spor yapmadan önce bal yiyen sporcularda gücün artışı ve kasların çalışması, doğal ve doğal olmayan diğer besinleri kullanan sporcuların performasına oranla çok daha iyi oldu. Araştırmada, balın sporcuların kan şekerini düzenleyici etkiye sahip tek besin kaynağı olduğu da ortaya çıktı.