* Sebzeler, doğranmadan önce yıkanmalıdır. Çünkü, doğrandıktan sonra su ve oksijen ile temas eden sebzelerde vitamin kaybı çok fazla olmaktadır. * Baklagillerin ıslatma suları genelde dökülmekte ve böylece B vitamini kaybedilmektedir. Bu sular, dökülmemeli yemeğin pişirilmesinde kullanılmalıdır. * Aynı şekilde makarna ve mantıların pişirme suları dökülmemeli, su miktarı iyi ayarlanıp suyunu çekerek pişmesi sağlanmalıdır. * Pirinç pilavı pişirilirken, pirinçlerin yağda iyice kavrulmasının iyi olacağı düşünülür, ama pirincin kavrulması protein kaybına sebep olur. * Dondurulmuş gıdalar, genellikle sıcak ortamlarda çözdürülmeye çalışılır. Oysa ki protein kaybının olmaması için dondurucudan çıkarılan gıdalar buzdolabının alt kısmında çözülmelidir. * Sütlü tatlı yapımında şeker en son katılmalıdır. Çünkü, sütle temasa geçen şeker, tepkimeye sebep olur ve proteinin etkisini azaltır. * Yoğurdun suyu kesinlikle dökülmemelidir. Yoğurt suyu insan sağlığı için son derece önemli olan 'riboflami' proteini içermektedir. * Yumurtanın fazla haşlanmasıyla sarısının etrafında oluşan yeşilimsi tabaka yumurtanın besin değerini düşürür. Ayrıca zararlı mikroorganizmalardan korunması için yumurtalar yıkanmadan saklanmalıdır. * Yemekler, yüksek ısıda uzun süreli olarak değil, basınçlı tencerelerde pişirilmelidir.