Başbakan veda mı etti?

A -
A +

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da partisinin düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı ve son ayların en önemli konuşmasını yaptı. Bence bu toplantıda kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Genel Başkan olarak âdeta bir veda konuşması yaptı. Kendisinden sonraki dönemi tarif etti. İlk kez siyasi lideri olduğu partinin geleceği ile ilgili kameralar önünde açık konuştu. Kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığından sonra yapılacak tartışmalara ilişkin bir çerçeve çizdi ve ilkeleri-prensipleri hatırlattı. "Yeni bir teste giriyoruz. Kimin dava, kimin koltuk peşinde olduğunu yakında göreceğiz" sözü herkese verilen genel bir mesaj. Kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmasının AK Parti'nin geleceğini olumsuz etkilemeyeceğini, "AK Parti şahıslarla değil, ilkelerle, sınırları belli politikalarla ve önemlisi dava şuuru ile var olan bir partidir" sözleri ile açıkladı.
Kendisinden sonra partinin başına kim gelecek? Kim Başbakan olacak? tartışmaları için de önemli mesajlar verdi Başbakan. "Partinin başına Ahmet gelmiş Mehmet gelmiş bunun tartışmasını yapmak davaya ihanettir. Biz şahısların peşinden mi gidiyoruz" sözleri ile liderlik ve başbakanlık tartışmasına girenlere mesajlar verdi...
Partisinin bir davasının olduğunu, partinin tek adam partisi olmadığını, partinin kurallarının ve mekanizmalarının olduğunu hatırlatan Başbakan; "Kim diyorsa  ki 'ben olmazsam dava olmaz' o büyük bir kibrin içindedir. Yine kim diyorsa ki 'şu olmazsa dava olmaz' o da büyük bir yanlış içindedir" sözleri ile bu konuda partisi içindeki muhtemel tartışmalara bir çerçeve çizdi.
Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin istişare turlarını Çarşamba gününe kadar tamamlaması bekleniyor. Dün 97 STK'nın çatısı olan Milli İrade Platformu ile bir araya geldi. Bugün TESK, TÜRKİŞ ve HAK-İŞ'le bir araya gelecek. Bugün ve yarın Meclis'te grubu bulunmayan siyasi parti liderleri ile temas kuracak. Muhtemelen ya Salı akşamı ya da Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanı ile son istişaresini yapıp partisinin MKYK ve MYK'sını toplayıp konuyu orada değerlendirecek. Bu son değerlendirme olacak. Muhtemelen arife günü veya mübarek Ramazan'ın ilk gününde aday açıklanacak. Adayın açıklanmasını müteakip de Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları hızlanacak. İnşallah milletimiz, ülkemiz ve Müslümanlar için hayırlarla sonuçlanan bir seçim olur.
Sevgili  okuyucularım, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda bir haftadır ağırlığı Soma ve mali konularla ilgili bir Torba Yasa taslağı görüşülüyor. Bir hafta-10 gün alt komisyonda görüşüldü. Sanırım 106 maddeden ibaret olan bu taslağın Plan Bütçe'de görüşülen madde sayısı 11-12. Torba Yasa'nın 60 maddesi Soma ile ilgili. Yaklaşık 20-30 maddesi mali düzenlenmelerle ilgili. Diğer maddeler de farklı kurumların talepleri. Bu talepler genelde mevcut mevzuatın sebep olduğu adaletsizlikleri ve haksız-yanlış uygulamaları gidermek ve düzeltmek için öngörülen değişiklik teklifleri. Ama muhalefet partileri öküz altında buzağı aradıkları için komisyonu çalıştırmıyorlar, görüşmeleri kilitliyorlar. İyi hoş da bu sorunların adaletsiz-haksız ve yanlış uygulamaların düzeltileceği yer Meclis değil mi? Meclis'in yapması gerekenleri insanlar mahkemelerden mi beklesin? Muhalefetin komisyon ve Meclis çalışmalarını yönlendirme-denetleme hakkı var ama çalışmaları durdurma hakkı olmamalı.
Meclis her ahval ve şartta sorunlara çözüm üretmeli ve adaletsiz-haksız uygulamaları ortadan kaldıracak düzenlemeleri yapmalıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.