Bir Hamza Hoca eleştirisiyle başlamak gerekiyor. Sahanın en çok koşan adamı ve rakibin sağ kanadını işlemez hale getirmiş olan Yasin'i çıkardığı anda galibiyeti bırakın ligi kaybetti Hamza Hamzaoğlu!
O ana kadar sahanın en verimsiz en acemi adamı olan Bruma'yı oyunda tutmak ancak yönetimden birinin üvey evladı olamasına bağlanabilir. Oysa Hamza'nın karşısında taş gibi bir takım vardı ve oyun planlaması yani en öndekinin savunma yapması son derece çağdaş bir uygulamaydı.
Yalçın ve Epureanu'nun takım dönmesiyle müthiş bir takım savunması gösteren son derece dirençli bir rakibe karşı 2-0'ı bulup maçı kazanamamak ancak kendi ayağına ateş etmekle mümkündür.
Bu da Hamza Hoca'nın 2-0'ı bulduktan sonra ürettiği bol fantezili oyuncu değişiklikleri ile mümkün olabilirdi.
Öyle de oldu.
Oyunun genel bölümünde daha iştahlı oynayan G.Saray rakibinin yani Abdullah Avcı'nın veziri ileri çıkıp onu kale ve fille desteklemesine çare üretemedi.
Üretmeye çalıştığı çare ise ancak yenilmemeye yeterdi. Üstelik son dakikalarda direncinin belkemiği olan kalecisi Muslera'yı da kaybedebilirdi.
Özetle:
Ligin ilk yarısında F.Bahçe'yi yenip Başakşehir'den 4 gol yiyen Prandelli'yi arkasından teneke çalarak gönderen G.Saray bu defa F.Bahçe'ye yenilip yine Başakşehir karşısında ligi toprağa vermiştir.
Ama bu sefer gönderecek bir hocası bile yok G.Saray'ın...
MAÇIN ADAMI
Yasin Öztekin
KIRILMA ANI
Yasin'in çıktığı 66.dakika