samdan
camii
hayirli-ramazanlar

'21 yıl, 21 günde yapılan Sur maketi'ne yoğun ilgi! Ayda 60 bin kişi ziyaret etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır'da belediye işçisi Fesih Gündoğar'ın 21 yıl, 21 günde hazırladığı Sur ilçesinin maketi, gelen yerli ve yabancı turistler için harita görevi görüyor.

Maket, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Mardinkapı'da camekan içerisinde sergileniyor. Maket kente gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Asıl mesleğinin oto tamirciliği olduğunu, ilkokul mevzunu ve mimar olmadığını kaydeden Fesih Gündoğar, "Bu maketi 21 yıl, 21 gün çalışarak yaptım. Çevresi 21 metre, en yüksek minaresi 21 santim, 21 eylülde bitti 21 plakaya münhasır" dedi.

'21 yıl, 21 günde yapılan Sur maketi'ne yoğun ilgi! Ayda 60 bin kişi ziyaret etti - 1. Resim

"YAZ AYLARINDA 60 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ"

Diyarbakır'da belirli gezilen yerlerin olduğunu bunların içerisinde Sur içi maketinin de olduğunu ve bu durumdan mutluluk duyduğunu ifade eden Gündoğar, "Bu bir harita görevi de görüyor nerelere gittiğinizi harita üzerinden görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Gündoğar, Sur maketini ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında yaklaşık ayda 60 bin kişinin ziyaret ettiğini kış aylarında ise turların çok fazla olmadığından dolayı 15 bin kişiye yakın turistin ziyaret ettiğini belirtti.

'21 yıl, 21 günde yapılan Sur maketi'ne yoğun ilgi! Ayda 60 bin kişi ziyaret etti - 1. Resim

Diyarbakır Sur maketi

'21 yıl, 21 günde yapılan Sur maketi'ne yoğun ilgi! Ayda 60 bin kişi ziyaret etti - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...