Haftanın kitapları | “Rusya: Pagan Dönemden Putin’e”

Haftanın kitaplarında bu hafta “Müslüman Ahlâkı”, “Bölük Pörçük Hatıralar I” ve “Rusya: Pagan Dönemden Putin’e” okurları bekliyor.
MURAT ÖZTEKİN - Haftanın kitaplarında bu hafta 3 kitap öne çıkıyor.
KURTULUŞUN ANAHTARI İYİ AHLAK
İslam dünyasında güzel ahlaka dair birçok kitap yazıldı. Onlardan biri de Osmanlı âlimlerinden İstanbullu Süleyman Fazıl Efendi’nin kaleme aldığı “Miftâhü’l Felâh” (Kurtuluşun Anahtarı) idi. 1700’lü yıllarda Arapça olarak yazılan ama basılamayan bu eser, yıllar sonra Hakikat Kitabevi etiketiyle neşredilmişti. Şimdi kitap, Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci tarafından “Müslüman Ahlâkı” ismiyle Türkçeye kazandırıldı. Güzel ahlakı anlaşılır bir dille anlatan eser, mütercimin notlarıyla okura sunuluyor. Arı Sanat Yayınları etiketiyle raflara çıkan kitap, kişisel gelişime dair de faydalı ipuçları barındırıyor.
KÜLTÜR ERBABININ ACI TATLI HATIRALARI
Sosyal ve tarihî yapılar hususunda kaleme aldığı eserlerle tanınan yazar Fatih Dalgalı, kültür dünyasının tanınmış simalarının hatıralarını okuyucuyla buluşturuyor. “Bölük Pörçük Hatıralar I” adlı eserde; Semavi Eyice, Ramazan Minder, Adnan Özyalçıner, Amir Ateş ve daha birçok ismin anıları yer alıyor. Farklı fikir dünyalarından kişilerin sübjektif gözlemlerine dayanan yaşanmışlıklar, okuru mazide renkli bir seyahate çıkarıyor. Uzun bir çalışmanın mahsulü olan eser Ötüken Neşriyat etiketi taşıyor.
RUSYA TARİHİNDE BİN YILLIK SEYAHAT
İngiliz tarihçi Mark Galeotti “Rusya: Pagan Dönemden Putin’e” adlı eserinde Rusya tarihini akıcı ve mizahi bir üslupla ele alıyor. “Putin yönetiminin dikkatle izlediği isim olarak” bilinen Galeotti, Batılı bakış açısıyla kaleme aldığı kitabında okuru Rus milletinin doğuşundan günümüze kadar uzanan bin yıllık tarih içerisinde dolaştırıyor. Timaş Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan eserde “Putin Rusya’sı”nın ortaya çıkışı ve hâlihazırda devam eden Ukrayna Savaşı da yer buluyor. Kitapta “Türk-Rus Savaşları” ve “Kırım’ın ilhakı” gibi Türk okuyucusunun merakını celbedecek başlıklar da bulunuyor.