İki yakada sinema şöleni! Kısa filmler İstanbul’da yarışıyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki yakada sinema şöleni! Kısa filmler İstanbul’da yarışıyor
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

21. Akbank Kısa Film Festivali bugün kapılarını açıyor. 27 Mart’a kadar devam edecek festival, İstanbul’un iki yakasında sinemaseverleri bir araya getirecek.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, Kadıköy Sineması ile Akbank Sanat’ta düzenlenen festival ayrıca bütün Türkiye’den online olarak takip edilebilecek. Organizasyonun “Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü”ne katılan eserler arasından birçoğu Türkiye prömiyerini yapacak olan 14 film ve “Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü” başvuruları arasından seçilen 14 film “En İyi Film Ödülü” için yarışacak.

Ayrıca 20 yaş altı yönetmenlere yönelik yapılan “Genç Bakışlar” yarışma bölümünde ise 12 film finalist olarak belirlendi. Gösterim seçkisi olan “Perspektif” bölümünde ise dünyadan ve Türkiye’den 30 film programda yer alıyor. Festivalin 21. yıl özel konuğu olan yönetmen Zeki Demirkubuz ise genç sinemacılarla ve sinemaseverlerle buluşacak. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...