Kaçakçılıkla mücadele! Yedi senede 8 bin 967 tarihî eser yurda döndü

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kaçakçılıkla mücadele! Yedi senede 8 bin 967 tarihî eser yurda döndü
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’nin kültürel kaçakçılıkla mücadelesi devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında faaliyet gösteren Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı ise kuruluşunun beşinci yılını geride bıraktı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Bu safhada yürütülen çalışmalar neticesinde son yedi senede 8 bin 967, 2002’den bu yana ise toplam 13 bin 282 eser, ait olduğu topraklara döndü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaptığı değerlendirmede “Kültürel mirasımıza sahip çıkma sorumluluğuyla, kaçırılan her eserimizin izini sürmeye devam edeceğiz” dedi. Bu çerçevede, dünya genelinde gerçekleştirilen iş birlikleri, hukuki süreçler ve bilimsel çalışmalarla birçok önemli eser ülkemize iade edildi.

Son yıllarda Türkiye’ye kazandırılan en dikkat çekici 10 eser ve iade edildikleri ülkeler ise şöyle oldu: Çingene Kızı Mozaikleri (ABD), Roma Dönemi Zeugma Kökenli Stel (İtalya), Kiliya Tipi İdol (ABD), Mustafa Dede tarafından istinsah edilen Kur’ân-ı kerim (İngiltere), Roma İmparatoru Lucius Verus Heykeli (ABD), Eros Başı (İngiltere), Şile Bozgoca Camii Kitabesi (Hollanda), Boubon Antik Kenti Kökenli Bronz Kadın Büstü (ABD), Adana Ulucami Çinisi (İngiltere) ve Kybele Adak Heykeli (ABD).

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...