Türk yönetmene Berlinale’de ödül! 'Hysteria' beğeni topladı

Berlinale olarak da bilinen 75. Berlin Film Festivali’nde kazananlar belli oldu. Almanya’nın başşehri Berlin’de düzenlenen festivalin ödülleri, önceki gece yapılan törenle sahiplerini buldu.
MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Faaliyetin en büyük mükâfatı olan “Altın Ayı”, Norveçli yönetmen ve senarist Dag Johan Haugerud’un “Drommer” adlı aykırı filmine verildi. “Gümüş Ayı Jüri Ödülü”ne ise yönetmen Gabriel Mascaro’nun “The Blue Trail” filmi layık görüldü.
Festivalde Türk yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay’ın “Hysteria” fi lmi ise yarıştığı “Panaroma” bölümünde ödül kazandı. Başrollerini Devrim Lingnau, Mehdi Meskar, Aziz Çapkurt, Nicolette Krebitz ve Serkan Kaya’nın paylaştığı fi lme “Europa Cinemas Label Ödülü’ verildi. Gerilim janrındaki eser, bir fi lm setinde materyallerinin ortadan kaybolmasıyla kaosa sürüklenen sinemacıların hikâyesini merkezine alıyor.