samdan
camii
hayirli-ramazanlar

İsrail sınırında kaybolmuşlardı! Üç vatandaşımızdan acı haber geldi! Vurulma anları canlı yayında gösterildi

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

9 Ocak'tan beri haber alınamayan 3 Türk'ten acı haber TGRT Haber canlı yayınında geldi. Yasal olmayan yollarla İsrail'e girmeye çalışan Hüseyin Kaya, Sezer Özdemir ve Çınar Alp Baydenk’in İsrail sınırında dronla vurulduğu ortaya çıktı.

Lübnan'dan İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışan 3 Türk'ten haftalardır haber alınamıyordu. En son Lübnan-İsrail sınırından konum paylaşan kayıp kişilerin aileleri gelecek umutlu haberi bekliyordu.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası inşaat işçisi Hüseyin Kaya (53), iş arkadaşları Çınar Alp Baydenk ve Sezer Özdemir, bir süre önce çalıştıkları İsrail'deki alacaklarını almak için ülkeye gitmişti. İstanbul'dan Lübnan'a giden 3 arkadaştan 9 Ocak tarihinden beri haber alınamıyordu.

İsrail sınırında kaybolmuşlardı! Üç vatandaşımızdan acı haber geldi! Vurulma anları canlı yayında gösterildi - 1. Resim

ACI HABER GELDİ! 3 VATANDAŞ DRON İLE VURULDU

Haftalardır haber alınamayan Hüseyin Kaya, Sezer Özdemir ve Çınar Alp Baydenk’in aileleri TGRT Haber’de yayınlanan 'Haberin İçinden' programında seslerini duyurmaya çalıştı.

Bir haftadan fazla işlenen konu ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Pınar Ergüner canlı yayında 3 vatandaşımızdan kötü haber geldiğini duyurdu.

Vurulma anı görüntüleri ilk kez TGRT Haber’de gösterildi.

Ergüner şu ifadelerle kötü haberi duyurdu:

"Hüseyin Kaya, Sezer Özdemir ve Çınar Alp Baydenk... Maalesef kötü haber ulaştı. Dün burada ailelerle birlikte dedik ki "İnşallah tecrit altındalardır, sorgulanıyorlardır". Acı haber geldi, 3 vatandaşımızı da kaybettik maalesef. Vurulma anı görüntüleri ilk kez elimize ulaştı. Dron ile çekilen görüntülerde, 3 vatandaşımız ilerlemeye çalışırken dron saldırısı gerçekleşmiş. Aileler normalde yayına katılacaklardı, konuyu işlemeye devam edecektik ama maalesef vefat haberleri ulaştığı için ailelere "Cenazeleri almak sizin göreviniz" mesajı gitmiş."


İsrail sınırında kaybolmuşlardı! Üç vatandaşımızdan acı haber geldi! Vurulma anları canlı yayında gösterildi - 2. Resim

Hayatını kaybeden 3 vatandaştan Sezer Özdemir'in kardeşi Taner Özdemir de acı haberin kendilerine ulaştığını söyledi. 'Haberin İçinden' programına telefonla bağlanan Özdemir, "Konuşacak durumda değilim ama çaba gösterdiniz bizler için. Durum bu şekilde. Ne söylesek boş." ifadelerini kullandı.

Özdemir, İsrail Konsolosluğu'nun vefat haberini doğruladığını duyurdu. 


İsrail sınırında kaybolmuşlardı! Üç vatandaşımızdan acı haber geldi! Vurulma anları canlı yayında gösterildi - 3. Resim

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA KONU İLE İLGİLİ BİR PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Dışişleri Bakanlığı Destek Merkezi de 20 Ocak'ta X sosyal medya hesabından Lübnan'dan İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışırken irtibat kesilen 3 Türk vatandaşının durumuna ilişkin paylaşım yapmıştı.

İsrail sınırında kaybolmuşlardı! Üç vatandaşımızdan acı haber geldi! Vurulma anları canlı yayında gösterildi - 4. Resim

Paylaşımda, "Lübnan'dan İsrail'e kaçak yollarla geçmeye çalışırken kendileriyle irtibat kesilen üç vatandaşımızın akıbeti konusunda ilgili makamlarla temaslarımız devam etmektedir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşlarımızın aileleri düzenli biçimde bilgilendirilmektedir" denilmişti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...