Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı!

Magazin Haberleri

'Sıfır Bir' ekibinin son projesi 'Kıyma' dizisinin setine silahlı saldırı düzenlendi. BluTv'de yayınlanan dizinin oyuncusu Cengizhan Yurdutek başını sıyıran mermiyle yaralandı. Dizi ekibinin olayın kendilerine değil, plato alanına yönelik olduğu iddialarına cevap veren BE FİLM YAPIM PLATO saldırının firmalarına yönelik olmadığını ifade etti.

Dizi setinde silahlar bu kez gerçekten patladı. BluTv'de yayınlanan Kıyma dizisinin setine silahlı saldırı düzenlendi. 

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, “Sıfır Bir” dizi ekibinin son projesi olan 'Kıyma' dizisinin oyuncusu Cengizhan Yurdutek saldırıda yaralandı.

KIYMA EKİBİ PLATONUN ARKASINDAYDI

Habere göre, olay 10 Haziran tarihinde dizinin 4. Sezonunun başlangıcında gerçekleşti. Kartal Be Platoları'nda yaşanan olayda görgü tanıklarının ifadelerine göre ekip platonun kapısının önünde hazırlık yapıyordu.

Oyuncular sahne provasına başlamak üzereyken Adana’dan gelen oyuncu ekibine ateş açıldı. Olayda Yurdutek'in şans eseri kurtulduğu öğrenildi.

Altuntaş'ın haberinde yer alan ifadelere göre, Bir şahıs Yurdutek'e yaklaşıp 5 el kurşun sıktı.

Dizinin Cengo rolüyle bilinen oyuncusu Yurdutek, silahlı kişiyi fark ederek son anda bankın arkasına atladı.

Bu sırada başını sıyıran mermi nedeniyle yaralandı. Dizi ekibi saldırganların peşine düştü, ancak yakalayamadı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kanlar içinde kalan Cengizhan Yurdutek’in tedavisini yaptı.

POLİS EKİPLERİ: YARALANMA YOK

Öte yandan devreye giren polis ekipleri sosyal medyada yer alan, saldırı sonucu bir oyuncunun yaralandığı bilgisinin doğru olmadığını kaydetti. Ekipler zanlıların sete taksi ile gelerek saldırıyı gerçekleştirdiklerini ve aynı yolla kaçtıklarını tespit etti.

Esenyurt'ta gözaltına alınan taksici Ş.T'nin, sorgusunda, kendisini B.G'nin aradığını, daha sonra Beyoğlu'ndan S.Y'yi alarak olay yerine gittiklerini, aracı cadde üzerinde beklerken saldırının gerçekleştiğini söylediği öğrenildi.

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler B.G. ile S.Y. de adresleri belirlendikten sonra yakalandı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, 3 şarjör ile 73 mermi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.G ile S.Y çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, taksici Ş.T. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Polis olay yerinde inceleme yaptı ve ifadeleri aldı.

PLATO YÖNETİMİ: SALDIRI BİZE DEĞİL

Dizinin çekildiği plato yönetimi tarafından da bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

18.06.2024 günü öğleden sonra BE FİLM YAPIM PLATO STÜDYO TİC. LTD. ŞTİ. ünvanlı işyerimizin dış kapısından yapılan silahlı saldırı nedeniyle üzgün olduğumuzu ancak gerek firma çalışanlarımızın gerekse çekim yapmak amacıyla orada bulunan KIYMA DİZİSİ ekibi çalışanlarının canına zarar gelmediğinden ötürü müsterih olduğumuzu beyan eder, yaralanan KIYMA DİZİSİ oyuncusuna geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

Hepimizi derinden üzen bu hadise, yargıya intikal etmiş olup, soruşturma ve kovuşturma evrelerinin tamamlanarak saldırganların yargılanmaları sonucunda hüküm kesinleşene kadar herhangi bir açıklama yapmanın yargılamanın selameti açısından doğru olmadığının bilincindeyiz.

Ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki, bu saldırı firmamıza yönelik değildir. Hadise, KIYMA DİZİSİ ekibinin platomuzun ana kapısının önünde bulunduğu sırada dışardan ekibe doğru yapılmış bir saldırı olarak görünmektedir. Bu bağlamda, çeşitli haber sitelerinde yer alan haberlerde “dizi ekibinin olayın kendilerine değil, plato alanına yönelik olduğunu” ifade eden beyanlarının gerçeği yansıtmadığı gibi tarafımızdan kabulü mümkün değildir.

Düzenleyen:  - Magazin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...