Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını açıkladı: ’23 yıldır mücadele ediyorum, tedavisi yok’

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını açıkladı: ’23 yıldır mücadele ediyorum, tedavisi yok’

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çok Güzel Hareketler Bunlar programıyla adını duyuran Zeynep Koçak, 23 yıldır mücadele ettiği hastalığı ilk kez açıkladı. Sosyal medyadan uzun bir açıklama yapan Koçak, “tedavisi olmayan bu rahatsızlıkla beraber üzerine anksiyete, panik atak gibi bir rahatsızlıklar eklenince inanın her şey yolunda gitse bile ilerlemek çok zor oluyor” diyerek sitem etti.

Rol aldığı Çok Güzel Hareketler Bunlar ile yıldızı parlayan ve bir dönem Oğuzhan Koç ile yaşadığı birliktelikle adından söz ettiren Zeynep Koçak, sevenlerini üzdü. 

Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını açıkladı: ’23 yıldır mücadele ediyorum, tedavisi yok’ - 1. Resim

“GERÇEK HİSSETMEK NASIL BİR ŞEY UNUTALI ÇOK OLDU”

Derealizasyon adı verilen hastalıkla 23 yıldır mücadele ettiğini belirten 41 yaşındaki Koçak, hastalığının tedavisinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Herkese merhaba… Ben yaklaşık 23 yıldır derealizasyon adı verilen yani gerçeklik algısının yitirilmesi olarak özetleyebileceğim, normalde 15'er dakikalık ataklar halinde olan ama bende atipik bir versiyonu mevcut olduğu için 23 senedir aralıksız 7/24 her gün yaşadığım ve gerçek hissetmek nasıl bir şey artık unutalı çok olduğu bir rahatsızlıkla uğraşıyorum. Maalesef tedavisi olmayan bu rahatsızlıkla beraber üzerine anksiyete, panik atak gibi bir rahatsızlıklar eklenince inanın her şey yolunda gitse bile ilerlemek çok zor oluyor.”

“AİLEM 9 SENE SONRA HALA AYNI CÜMLELERİ KURUYOR”

“Bir de bunun üzerine 'Küçük Esnaf'tan sonra yazdığım onlarca işim istisnasız kabul olduğu halde ya sözleşmeden dönmesi ya sözleşmenin iptali veya çekilmesine rağmen yayınlanmadığı bir 9 sene geçirdim. Bana 9 sene önce 'Mutlaka her şey yoluna girecek' diyen arkadaşlarım ve ailem 9 sene sonra da hâlâ aynı cümleleri kuruyor. Bu süre zarfında yazmaya âşık olduğum için tüm kötü sonuçlanan işlerden sonra maksimum bir hafta depresyona girip sonrasında dayanamayıp tekrar bir şeyler üretmeye devam ettim. En son projem yine büyük bir yapım şirketi tarafından kabul edildi, hazırlıklar başladı ve bilin bakalım, ne oldu? İptal keyfi...”

Oyuncu Zeynep Koçak hastalığını açıkladı: ’23 yıldır mücadele ediyorum, tedavisi yok’ - 2. Resim

“ÇOĞU ARKADAŞIM HASTALIĞIMI BİLMEZ”

Bu süre zarfında bana bir kısmın fanları tarafından yapılan linçler, çalışma arkadaşlarım tarafından yapılan mobbingler, yönetmenler ve yapımcılar tarafından yapılan tacizler, en yakınlarımdan yediğim kazıklar falan bunlarda bahsetmeyeceğim bile... Her şeye rağmen kendime olan inancımı asla kaybetmedim. Yoksa bu kadar projeyi üretemezdim. Dışarıdan nasıl gözükürsem gözükeyim gerçekte sürekli ayağa kalkmaya çalışıyorum. Çoğu arkadaşım hastalığımı bilmez. Çünkü yapabilecekleri hiçbir şey yok ya da yaşadığım travmaları bilmez anlatamadığım için...

“GELECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜMDE DEHŞETE KAPILIYORUM”

Şu an kendime olan güvenimi kaybetmesem de geleceği düşündüğüm an inanılmaz bir korku ve dehşet yaşıyorum. Bugün olduğu gibi... Çünkü 9 sene yokuş aşağı yürüyünce insan ister istemez güzel şeyleri hak etmediğini düşünüyor. Zaten geleceğimi düşündüğümde bu yüzden dehşete kapılıyorum. Normalde beni tanıyan insanlara aciz gözükmeyi hiç sevmem. Ben ne yaşıyorum kime ne? Niye paylaşıyorum? Ne yapıyorum kendimi mi acındırıyorum? Bana üzülün mü istiyorum? Hiçbiri değil... Sadece tüm bunların buraya yazabilecek kadar normal şeyler olduğunu hissetmeye ihtiyacım var. Başarısızlığın, üzülmenin, depresyonun, hastalığından bahsetmenin, ağlamanın, zaman zaman pes etmenin normal bir şey olduğunu düşünmeye ihtiyacım var. Ben bugün böyleyim yarın yine ayağa kalkarım çünkü işime aşığım, üretmeden duramam. Her yazdığım şeyden sonra hissettiğim o heyecandan da vazgeçemem ama bugün kötüyüm be.

DEREALİZASYON NEDİR?

Derealizasyon, bireylerin çevrelerinden olan olaylardan veya insanlardan kopuk hissettiği zihinsel bir durum olarak ifade edilebilir. Duyarsızlaşma olarak da tanımlanan bu rahatsızlık, çevrenizde bulunan insan ve nesnelerin gerçek dışı görünmesini sağlar. Etrafınızda olan olaylardan kopuk, uzak ve bulanık hissetmeniz demektir. Gerçeklik duygusunun kaybı ya da algının bozulması demek olan bu psikolojik rahatsızlık, kişinin kendi bedenine ve zihinsel süreçlerine yabancılaşmasıdır.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...