Bakan Güler'den İran'a 'terörist' tepkisi: İHA'lardan görüyoruz, 'Orada kimse yok' diyorlar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Güler'den İran'a 'terörist' tepkisi: İHA'lardan görüyoruz, 'Orada kimse yok' diyorlar

Politika Haberleri

Bakan Güler, teröristi kaynağında yok etme stratejisi olduğunu söyleyip Irak ve İran'la bu konu üzerinden ilişkileri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası iki ülke arasında bölge güvenliğinde önemli bir aşama kaydedildiğini söyleyen Güler İran için ise "Biz İranlı dostlarımızla konuşuyoruz, bakın şuraya gittiler diyoruz, biz baktık orada kimse yok diyorlar. Bu hoş değil" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, katıldığı canlı yayında bölge güvenliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Önce Irak üzerine konuşan Güler, "Teröristi kaynağında yok etme stratejimiz var. Irak'ın kuzeyindeyiz 5,6 senedir. PKK terör örgütü Irak'ın kuzeyine yerleşti ve hiç karışan yok. Bizden başka rahatsızlık duyan yok" şeklinde konuştu.

Güler, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti sonrası gelişen ilişkiler hakkında konuşarak "Ziyaret sonrası Irak'ta şöyle bir değişiklik oldu, biz de memnunuz. Iraklı komşularımız PKK'ya hiçbir şey demiyordu.

'IRAKLI DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Sen adama terör örgütü demiyorsun, biz seninle terörü konuşmak istiyoruz. Sonunda yasaklı örgüt olarak geçti. Iraklı dostlarımıza da teşekkür ediyoruz, onlar için de zor bir ortam. Toplantılardan sonra oradaki faaliyetleri daha ciddi yürütüyorlar, bizimle daha koordineli haldeler" dedi.

İRAN'A TEPKİ: HOŞ DEĞİL

Güler'in en dikkat çeken açıklamaları ise İran'la ilişkiler üzerine oldu.

Güler konu hakkında şu ifadeleri kaydetti:

Terörle mücadelede İran, Irak ve Suriye sınırında terörle mücadele ediyoruz. İran sınırında PKK'lı ile mücadele ediyoruz. Sınırdan karşıya kaçıyor. İran'lı dostlarımıza diyoruz şuraya gittiler. Çünkü İHA'larla takip ediyoruz görüyoruz. İran bize diyor ki orada kimse yok. Tabi ki rahatsızız. Onlarla da bunu sürekli görüşüyoruz. Ancak netice alamıyoruz.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç. 4 Mayıs 2024 13:00

Bu İran kalleş , bozguncu bir ülke. Müslümanlıkla da bir alakaları yok. Bize kalleşlik yaptığını 40 yıldır biliyoruz.

ssda 3 Mayıs 2024 12:29

iranın kini ,israilden az değildir

Sonraki Haber Yükleniyor...