CHP lideri Özgür Özel'den erken seçim çıkışı: İlk kez tarih verdi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını ifade ederek, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” dedi. Özel, Erdoğan'ın dünkü 'normalleşme' sözlerine de "Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek" diye cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erken seçime ilişkin görüşlerini paylaşan Özel, ilk kez tarih verdi.
ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ
"Bence 5 yıl tamamlanmaz. 2.5 yıl sonra tam ortasında bir erken seçim olur. Bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun istiyorum. Parti birinci partiyken ve bu kadar zor durumdaki insanların umudu Cumhuriyet Halk Partisi olmuşken ben neden erken seçim istemeyeyim!
MİLLETVEKİLİ HESABI
Ama 130 milletvekilimizle ve AK Parti ile MHP oy vermediği takdirde erken seçim kararı alınamıyorsa bizim burada erken seçim dememizin ya da demememizin teknik bir karşılığı yok ama siyaseten hele hele böyle devam edeceklerse kesinlikle ve kesinlikle erken seçim kaçınılmaz olur.
ERDOĞAN'A 'NORMALLEŞME' CEVABI
BirGün'den L. Doğan Tılıç'a konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup toplantısındaki 'normalleşme' açıklamalarına da cevap verdi.
"Normalleşmesi, yumuşaması gereken muhalefettir" diyen Erdoğan, "Biz yapıcı davranmaya çalışırken CHP Genel Başkanı'nın siyaseti nasıl gerilime sürüklemeye çalıştığını tüm milletimiz görüyor. İade-i ziyaretten 2 gün sonra dozu sürekli artırılan çiğlikleri herkes takip ediyor" diye konuşmuştu.
Özel ise "Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek” diyerek AK Parti’nin CHP’yi “kavgacı bir parti” olarak gösteren politikasına karşı mücadele ettiklerini söyledi.
Hadi ordan demegoji ustası..!