Erdoğan'dan SGK tepkisi: CHP borcun üstüne yatmak istiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de katıldığı bir programda CHP'li belediyelerin borçlarına değindi. En borçlu 6 belediyeden beşinin CHP'ye ait olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunlar borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk şeyler yapıyorlar. Dans gösterisine gelince para var, gazetecilere Roma gezisine gelince para var ancak SGK'ye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur" dedi.

 Rize’de Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin SGK borcu üzerinden CHP'ye sert tepki gösterdi.

Ana muhalefet partisinin borçlarının üzerine yattığını söyleyen Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hatırlatıp "Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor Dans gösterisine gelince para var, gazetecilere Roma gezisine gelince para var ancak SGK'ye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'dan SGK tepkisi: CHP borcun üstüne yatmak istiyor - 1. Resim

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Rize'ye hizmet bizim ev ödevimiz. Şehirlerimize hizmet sevdamız dönemlik değil ömürlüktür. Gece gündüz çalışıldı ve eşsiz eserler ortaya çıktı. Tüm çalışmalarımız doğal malzemelerle tarihi yapıya uygun yapıldı. 

"LAF DEĞİL İŞ ÜRETİYORUZ"

Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor. Rize'ye 855 milyonluk yatırımı kazandırmış oluyoruz.

Ayder'de çarpık binaları da yıkarak toplamda 2 milyar 80 milyonluk yatırım yaptık. 

Erdoğan'dan SGK tepkisi: CHP borcun üstüne yatmak istiyor - 2. Resim

Bölge ekonomisine çarpan etkisi yapacak vizyon projeler gelecek. 

Bizim gündemimizde hizmet var, yatırım var. Biz çalışıyoruz, laf üretmiyoruz iş üretiyoruz. Biz koşuyoruz. Ona buna kulak asmadan Türkiye Yüzyılı'nın inşası için mücadele ediyoruz. 

"BORÇLARI CHP'Yİ TEDİRGİN ETTİ"

Bu haftaki grup toplantımızda emeklilerimizle ilgili gayretlerimize değindim. Dolar bazında reel olarak karşılaştırmalı olarak neler yaptığımızı tek tek anlattım.

Muhalefete tutmadıkları sözleri hatırlattım. Bunlar borçlarının üstüne yatmak için abuk sabuk şeyler yapıyorlar. Özgür Özel her açıklamasıyla kendini gülünç duruma düşürüyor. 

Borç alınırken dost, ödenirken düşmandır misali abuk sabuk açıklama yapıyorlar. Borçlarının hatırlatılması CHP'yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu, muvazeneleri kaydı, motor su kaynattı.

CHP'NİN "ÇÖP" ÇIKIŞINA CEVAP

Neymiş hükümet mali darbe yapma peşindeymiş. Neymiş CHP'li belediyeler iş yapamazmış. Neymiş çöpleri elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış iyi de CHP zatem çöp toplamıyor ki. Kamyonla toplayamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız. 

SGK borcu 1 milyar lira olan 6 il var ve bunun 5 tanesi CHP'ye ait. Toplam 96 milyar liralık borcun 65,1 milyar lirası yani yüzde 68'i CHP'li belediye ve iştiraklerine ait.

Erdoğan'dan SGK tepkisi: CHP borcun üstüne yatmak istiyor - 3. Resim

Biz gerçekleri ortaya koyuyoruz. Borçlarının 5 ila 983 kat arttığını söylüyoruz. 

"ROMA GEZİSİNE PARA VAR, BORCA YOK"

Eski genel başkanları, genel müdürlüğü döneminde SSK'yı batırmıştı. Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu'nun kötü mirasını aynen sürdürüyor.

Dans gösterisine gelince para var, gazetecilere Roma gezisine gelince para var ancak SGK'ye gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur. Kimse kör değil. 

"BORÇLAR TAHSİL EDİLECEK"

Belediyelerin borçlarını tahsil etmeyi hedefliyoruz.

CHP Başkanına tavsiyem dersine iyi çalışması ve enerjisini borçları ödemek için kullanmasıdır. 

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...