Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?
Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçime az bir süre kala aday olacak isimler araştırıldı. Gündemde olan isimler arasında yer alan Fatih Mehmet Maçoğlu nereden aday oldu? Fatih Mehmet Maçoğlu aday mı? Detaylar...

Fatih Mehmet Maçoğlu'nun aday olup olmadığı ve nereden aday olduğu merak konusu haline geldi. Bugün AK Parti Belediye Başkanı adaylarının açıklanmasıyla beraber diğer adaylar da gündeme geldi. Peki, Fatih Mehmet Maçoğlu nereden aday oldu? Fatih Mehmet Maçoğlu aday mı?

Fatih Mehmet Maçoğlu, adaylığını açıkladı. Maçoğlu, aday olduğunu şu sözlerle duyurdu:

"TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum."

Sözlerine şöyle devam etti:

"Kararı kurumum az önce kesinleştirdi. Toplantılar yapılıyordu. Sol sosyalist kurumların içinde yer aldığı yaklaşık 20 kurum ve siyasi partinin ortak adayı olarak TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız"

FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR?

Fatih Mehmet Maçoğlu 20 Aralık 1968 yılında doğdu. Kürt asıllı Türk laborant ve Tunceli Belediye Başkanı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi'nden aday olarak Ovacık belediye başkanı seçilen Maçoğlu, Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanıdır. Maçoğlu, seçildiği dönemde adı Demokratik Haklar Federasyonu olan ve sonradan isim değişikliğiyle Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) olan siyasi hareketin üyesidir. Siyasi parti niteliği taşımayan SMF, seçimlere katılabilmek için TKP listesinden aday gösterilmiştir.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Çemberlitaş köyünde Alevi Zaza bir ailede doğdu. İlköğrenimini Ovacık YİBO'da, ortaöğrenimini ise Bingöl Sağlık Meslek Lisesinde tamamladı. Meslek yaşamına 1989'da Konya'nın Bozkır ilçesinde sağlık memuru olarak başladı. 1992 ile 2007 yılları arasında Tunceli'nin Pertek ilçesinde görev yaptı. 2006 yılında Düzce'nin Çilimli ilçesine atandı fakat bu karar uygulanamadı. 2007 yılından bu yana Tunceli Devlet Hastanesini Acil Servis bölümünde Sağlık Memuru olarak çalışmaktaydı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyesi olan Maçoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...