İyi Parti lideri Dervişoğlu 'Güneş Motel' benzetmesiyle partisinden ayrılanlara tepki gösterdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İyi Parti lideri Dervişoğlu 'Güneş Motel' benzetmesiyle partisinden ayrılanlara tepki gösterdi

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinden ayrılan vekillere 'Güneş Motel' benzetmesi yaparak tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. Kirli pazarlıkları biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis'teki grup toplantısında partisinden ayrılan vekillere sert sözlerle yüklendi.

Parti içinde yaşananları Türk siyasi tarihine geçen 'Güneş Motel' olayıyla bağdaştıran Dervişoğlu, "Bugüne kadar sustum" deyip şunları söyledi: 

"VEFASIZLARA MAKAM VERMİŞİZ"

Onlarcaliyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz.

Bunun için çok üzgün olduğunu belirten Dervişoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

GÜNEŞ MOTEL BENZETMESİ YAPTI

Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır. Suçlulukları psikolojilerine yansımış olacak ki bir de utanmadan mazeretlerini sıralıyorlar. 'Yok, yerel seçimlerde şu oldu, Bilecik'te şöyle böyle oldu' türünden gerekçeler üreterek güya bir haklılık oluşturmaya çaba sarf ediyorlar.

İyi Parti lideri Dervişoğlu 'Güneş Motel' benzetmesiyle partisinden ayrılanlara tepki gösterdi - 1. Resim

"SİYASET YAPMAK YERİNE AVLANMAYA ÇIKTINIZ"

Utanın beyler utanın. Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. Ancak grup başkanvekili aracılığıyla TBMM'de siyaset yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabii.

"KİRLİ PAZARLIKLARI BİLİYORUZ"

İşte o zaman siyasi ahlak kurallarıyla bağdaşmayacak bu davranışınıza göstereceğimiz tepkiyi en başından kabullenmiş olacaksınız. Bir dalı bırakmadan başka bir dalı tutmak maymunların hareket stratejisidir. Yüzleşmeden helalleşenlerin, helalleşip yine tekrar edenlerin, iktidardan aldığı dönem ödevinin farkındayız.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasının kendilerini gizleyeceğini sanarak ortaya saçtıkları kirli pazarlıkları biliyoruz.

GÜNEŞ MOTEL OLAYI NEDİR? 

Güneş Motel Olayı veya 11'ler Olayı, 1977 yılı sonunda, 1977 Türkiye genel seçimlerinde Adalet Partisi'nden milletvekili seçilen 11 vekilin partilerinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermesini ifade eden olay.

Bu vekiller 5. Demirel Hükûmeti'ne verilen gensoruyu desteklemek, Bülent Ecevit'in kuracağı hükûmetin güvenoyu oylamasında destek vermek karşılığında Ecevit'in kuracağı 42. Türkiye Hükûmeti'nde ekseriyetle bakanlık görevi almıştır.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...