Bakan Tunç açıkladı: Sokak hayvanları düzenlemesi Meclis'te

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Haber, Ayrıntılar, Json, Haber

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı. Tunç, 'Hayvan hakları ile ilgili taslak metin Meclis’e ulaştı, tartışılacak. Hayvanları korumadaki hassasiyetimiz devam ediyor" dedi.

Sokak köpeklerine yönelik düzenleme Meclis'e ulaştı. Düzenlemenin içindeki 'uyutma' seçeneği kimi tarafların eleştiri oklarına da hedef olmuştu. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Orta yolu bulacak tedbirlerin alınacağını söyleyen Tunç, şu ifadeleri kullandı: 

'DENGEYİ KORUMAK LAZIM'

Hayvanları koruma ile ilgili komisyon kuruldu. Komisyonun kararları doğrultusunda bir takım düzenlemeler yapmıştık. Hayvanları koruma kanunu ile evcil hayvan, sahipsiz hayvan bu tür terimler netleştirilmişti ve hayvanlara eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Bu anlamda hayvanları koruma konusunda hassasiyetimiz devam ediyor ama diğer yandan da sokaklardaki başıboş hayvanların insanlara zarar verdiğini ve bunun giderek de artığını görüyoruz.

Ölümlere yol açan, yaşlılara saldıran, trafik kazalarına yol açan sorunlar söz konusu. Bunu da önlemek lazım bunu da önlemek için bir takım tedbirler almak lazım. Belediyelerin ve bir takım kurumların görevleri olacak.

Burada dengeyi iyi korumak lazım. Hem hayvanları koruyalım ama tabii ki insan sağlığını zarar verecek durumu da ortadan kaldıracak bir orta yol bulmak gerekecek.

Uyutma konusu Meclis'te tartışılacak bir konu. 

 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...