samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi olmalı, uzmanlar da tavsiye ediyor

İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi olmalı, uzmanlar da tavsiye ediyor
Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Uzman Diyetisyen Meltem Demirci, “Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenmeye dikkat edilmesi önemlidir” dedi, bağışıklık sistemini daha kuvvetli hale getirmek için bazı tavsiyelerde bulundu.

Uzm. Dyt. Demirci, havaların iyice soğuduğu kış mevsiminin yaşandığı bu dönemde sağlığa katkı sağlayacak beslenme önerileri sundu.


-Taze meyve ve sebzeler: Kış mevsiminde C vitamini açısından zengin turunçgiller, kivi ve brokoli gibi besinleri tercih edebilirsiniz. Renkli sebzelerin antioksidan içeriği bağışıklığınızı korumanıza destek sağlar. 

Bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi olmalı, uzmanlar da tavsiye ediyor - 1. Resim

Sıcak içecekler: Zencefil ve tarçınla hazırlanan sıcak bitki çayları, soğuk havalar karşısında sizi sıcak tutar ve ruh halinizi iyileştirir. 

Omega-3 yağ asitleri: Somon, sardalya ve ceviz gibi omega-3 kaynakları fiziksel sağlığı desteklerken depresyon riskini de azaltır. 

Tam tahıllar: Yulaf, kahverengi pirinç ve bulgur gibi tam tahıllar, enerji seviyesini artırır ve sindirim sistemini düzenler. 


Probiyotikler: Yoğurt gibi probiyotiklerle zenginleştirilmiş gıdalar, bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklığı güçlendirir. 

Su tüketimi: Kışın su içme alışkanlığınızı sürdürün; günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin. 

Şeker ve işlenmiş gıdalar: Aşırı şeker ve işlenmiş gıdaların tüketimi bağışıklığı zayıflatır. Bunun yerine doğal ve besleyici gıdalar tercih ediniz.

Bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi olmalı, uzmanlar da tavsiye ediyor - 2. Resim


YEMEKLERİ BAHARATLARLA ZENGİNLEŞTİRİN

Haftalık yemek planı yaparak mevsim sebzelerinin kullanılmasını öneren Uzm. Dyt. Demirci, besin hazırlama ipuçlarını şöyle sıraladı:

“Sebzeleri buharda pişirerek besin değerini koruyunuz. Baharatlar ekleyerek yemekleri zenginleştiriniz. Sıcak çorba ve güveçler hazırlayın, çeşitli sebzeler ve tam tahıllar kullanınız. Fırında sebze pişirme yöntemi ile doğal tatları artırınız.”


EKİNEZYA, ZENCEFİL, SARIMSAK...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için ekinezya, zencefil ve sarımsak kullanılabileceğini belirten Uzm. Dyt. Demirci, C vitamini açısından zengin gıdalar ve propolis gibi doğal takviyelerin de tercih edilebileceği önerisinde bulundu.

Bağışıklığı çelik gibi yapıyor! Kış aylarının vazgeçilmezi olmalı, uzmanlar da tavsiye ediyor - 3. Resim


BİTKİSEL ÜRÜNLERE DİKKAT

Herhangi bir bitkisel ürün kullanmadan önce sağlık durumunun göz önünde bulundurulup uzmana danışılmasının önemine vurgu yapan Uzm. Dyt. Demirci, “Tükettiğiniz bitkilerin yan etkileri olabileceğini unutmayın. Özellikle hamilelik, emzirme veya düzenli ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışın. Dengeli beslenme ile yeterli uyku ve düzenli egzersiz de önemlidir” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...