Bu yıl daha değerli... Fiyatını ikiye katladı! Bol bol içen ne gribe ne nezleye yakalanıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Bu yıl daha değerli... Fiyatını ikiye katladı! Bol bol içen ne gribe ne nezleye yakalanıyor
Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Havaların soğumasıyla birlikte grip ve nezle gibi soğuk algınlığı geçiren vatandaşlar çözümü aktarlarda arıyor. Hastalıklara doğal şifa kaynağı olan ıhlamur ise en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Geçen sene kilosu 700 TL olan bitki bu yıl fiyatını ikiye katladı.

Trabzonlu aktarlardan Muharrem Kan, bu günlerde ıhlamura çok talep olduğunu söyledi. Kan “Şu anda ıhlamura talep patlama noktasında ama gelen müşteriler ıhlamurun fiyatını çok pahalı buluyor. Çok pahalı olmasının nedeni de, kimsenin artık toplamaması. Trabzon’da herkesin mahallesinde hemen hemen birer ıhlamur ağacı vardır. Eskiden dedelerimiz hem şifa hem de güzel koksun diye bahçelere dikmişti. Artık günümüzde bir yevmiyeyi kurtarmadığı için kimse toplamıyor" dedi.

Bu yıl daha değerli... Fiyatını ikiye katladı! Bol bol içen ne gribe ne nezleye yakalanıyor - 1. Resim


BU SENE KİLOSU BİN 500 TL 

Ihlamur toplamanın zahmetli olduğuna değinen Kan, sözlerini "Akşama kadar bir kilo toplayamayacağını bildiği için herkes pek uğraşmıyor. Ihlamur bu sene kilosu bin 500 TL. Daha önce 600-700 TL idi. Artık köylerde yaşayanlar yavaş yavaş çekildikçe, şehre geldikçe oralardaki ağaçlardaki ıhlamurlar pek toplanmıyor. Günümüzde ıhlamur dikeni hiç duymadım. Hep dedelerimizin diktiği ağaçlar mevcut. Ihlamur toplamak, işçilik ister zahmetli bir iş akşama kadar bir kilo zor toplanıyor. Dolayısıyla maddi olarak pek kurtarmıyor. Ihlamuru genellikle 50 gramlık torbalar halinde 70-75 TL’ye satıyoruz. Geçen sene aynı torba 30-35 TL idi” şeklinde sürdürdü.

Bu yıl daha değerli... Fiyatını ikiye katladı! Bol bol içen ne gribe ne nezleye yakalanıyor - 2. Resim


IHLAMUR NASIL DEMLENMELİ?

Ihlamuru normal çay demler gibi demlenmesi gerektiğine dikkat çeken Kan, şöyle konuştu:

-Eskiden ıhlamuru sobanın üzerinde saatlerce rengi kahverengiye dönene kadar kaynatılıp içilirdi. Aslında bu yanlış. Ihlamur normal çay demler gibi demlenecek. 

-En fazla on dakika bekledikten sonra içilecek. Ihlamura limon sıkılabilir güzel koksun diye karanfil atılabilir çubuk tarçın koyulabilir daha da faydalı olur. 

-Ihlamur içildiği zaman vücuda ısı, canlılık veriyor. Isı sayesinde insan halsiz bitkin ise kendini daha güçlü hissediyor.

Bu yıl daha değerli... Fiyatını ikiye katladı! Bol bol içen ne gribe ne nezleye yakalanıyor - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...